06 ное
2012
     

Софтуерът на Microsoft вече не е в Топ 10 на най-уязвимите продукти, твърди Kaspersky

Двете най-често срещани уязвимости са в Java продуктите на Oracle, които се откриват на съответно 35 % и 21,7 % от засегнатите компютри, твърди нов доклад на security разработчика.


705 прочитания, 1 коментар

В поредно издание на своя редовен доклад за тримесечието специалистите на „Лаборатория Касперски" разкриват настъпилите в периода юли-септември 2012 г. промени в областта на ИТ заплахите. В документа специално внимание е отделено на разследванията по подозрения за кибер-шпионаж на най-високо равнище, промените в географията на заплахите и в Топ 10 на най-големите уязвимости.
 

Според руската лаборатория, на всеки уязвим компютър се установяват средно около осем различни уязвимости. Двете най-често срещани уязвимости са в Java продуктите на Oracle, които се откриват на съответно 35 % и 21,7 % от засегнатите компютри. Първата десетка включва пет продукта на Adobe, два продукта на Apple – плейърът QuickTime и iTunes – и популярният медиен плейър на Nullsoft – Winamp. Механизмът за автоматични актуализации, въведен в най-новите версии на операционната система Windows, означава, че продуктите на Microsoft вече не фигурират в Топ 10 на уязвимите програми, подчертават още от security разработчика.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
+1   
00:42, 15 ноември 2012 # 1
Беше време да се по стегнат малко от Microsoft и да подобрят защитите си, а иначе сега хакерите се нахвърлят върху мобилните устройства, които ползваме всеки ден, така че внимавайте с личната информация и какво теглите.
http://www.mobiliodevelopment.com
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Софтуерът на Microsoft вече не е в Топ 10 на най-уязвимите продукти, твърди Kaspersky"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел