06 ное
2012
     

Софтуерът на Microsoft вече не е в Топ 10 на най-уязвимите продукти, твърди Kaspersky

Двете най-често срещани уязвимости са в Java продуктите на Oracle, които се откриват на съответно 35 % и 21,7 % от засегнатите компютри, твърди нов доклад на security разработчика.


693 прочитания, 1 коментар

В поредно издание на своя редовен доклад за тримесечието специалистите на „Лаборатория Касперски" разкриват настъпилите в периода юли-септември 2012 г. промени в областта на ИТ заплахите. В документа специално внимание е отделено на разследванията по подозрения за кибер-шпионаж на най-високо равнище, промените в географията на заплахите и в Топ 10 на най-големите уязвимости.
 

Според руската лаборатория, на всеки уязвим компютър се установяват средно около осем различни уязвимости. Двете най-често срещани уязвимости са в Java продуктите на Oracle, които се откриват на съответно 35 % и 21,7 % от засегнатите компютри. Първата десетка включва пет продукта на Adobe, два продукта на Apple – плейърът QuickTime и iTunes – и популярният медиен плейър на Nullsoft – Winamp. Механизмът за автоматични актуализации, въведен в най-новите версии на операционната система Windows, означава, че продуктите на Microsoft вече не фигурират в Топ 10 на уязвимите програми, подчертават още от security разработчика.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
+1   
00:42, 15 ноември 2012 # 1
Беше време да се по стегнат малко от Microsoft и да подобрят защитите си, а иначе сега хакерите се нахвърлят върху мобилните устройства, които ползваме всеки ден, така че внимавайте с личната информация и какво теглите.
http://www.mobiliodevelopment.com
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Софтуерът на Microsoft вече не е в Топ 10 на най-уязвимите продукти, твърди Kaspersky"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят