08 ное
2012
     

Android стана на 5 с постижения като за 50

Това показва статистиката за Android екосистемата в цифри, публикувана по случай юбилея на мобилната платформа и разкриваща данни за най-популярните версии и смартфони.


777 прочитания, 0 коментара

Да се нарочи определена дата за рожден ден на един или друг софтуерен продукт винаги е свързано с известни условности по отношение на точността, но според изчисленията на феновете тези дни мобилната операционна система Google Android навършва 5 години.
 

На постиженията на платформата обаче могат да завидят и по-древни операционни системи. Сигурно си спомняте например, че в средата на септември председателят на съвета на директорите на Google Ерик Шмидт (Eric Schmidt) оповести достигането на 500 млн. активни устройства, работещи под Android с ежедневен прираст на по още 1,3 млн. Няколко елементарни изчисления водят до извода, че към днешна дата в света работят не по-малко от 570 млн. Android устройства и че милиардната граница ще бъде достигната още преди платформата да навърши 6. Интересно е обаче, че за този кратък период Android премина през редица официални и неофициални превъплъщения, някои от които все още се използват, а други – не. С интересна статистика за едните и другите по случай юбилея ни снабдява онлайн ресурсът AppBrain.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Android стана на 5 с постижения като за 50"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел