08 ное
2012
     

Android стана на 5 с постижения като за 50

Това показва статистиката за Android екосистемата в цифри, публикувана по случай юбилея на мобилната платформа и разкриваща данни за най-популярните версии и смартфони.


719 прочитания, 0 коментара

Да се нарочи определена дата за рожден ден на един или друг софтуерен продукт винаги е свързано с известни условности по отношение на точността, но според изчисленията на феновете тези дни мобилната операционна система Google Android навършва 5 години.
 

На постиженията на платформата обаче могат да завидят и по-древни операционни системи. Сигурно си спомняте например, че в средата на септември председателят на съвета на директорите на Google Ерик Шмидт (Eric Schmidt) оповести достигането на 500 млн. активни устройства, работещи под Android с ежедневен прираст на по още 1,3 млн. Няколко елементарни изчисления водят до извода, че към днешна дата в света работят не по-малко от 570 млн. Android устройства и че милиардната граница ще бъде достигната още преди платформата да навърши 6. Интересно е обаче, че за този кратък период Android премина през редица официални и неофициални превъплъщения, някои от които все още се използват, а други – не. С интересна статистика за едните и другите по случай юбилея ни снабдява онлайн ресурсът AppBrain.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Android стана на 5 с постижения като за 50"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    НАМЕРЕТЕ НИ В...