08 ное
2012
     

Персонален 3D видео шлем на Sony дава различен поглед към кино и гейминг забавленията

Персоналният 3D шлем на Sony, който пристига на родния пазар, е оригинална комбинация между видео очила за гледане на High Definition 2D и 3D видео съдържание и аудио система за виртуално 5.1-канално кръгово озвучаване.


971 прочитания, 2 коментара

Sony има дългогодишни традиции и опит в индустрията за забавления, така че не би трябвало да ни изненадва фактът, че компанията все още е способна да изненадва публиката с разни оригинални, макар и не непременно масови решения, каквито са мултимедийните шлемове за "виртуална реалност". Точно такова решение е нестандартният "персонален 3D видео шлем" HMZ-T2, който пристига на българския пазар с идеята да предложи на потребителите едно "различно кино и гейминг изживяване".

 

Въпросното мултимедийно устройство, което излиза извън стандартната класификация за хардуерни устройства,.всъщност представлява комбинация от видео очила за гледане на High Definition 2D и 3D видео съдържание и аудио система за виртуално 5.1-канално кръгово озвучаване. За визуалната част е грижат два OLED екрана, които според компанията извеждат ярки и отчетливи изображения без преплитане (застъпване на изображението за дясното и лявото око). 45-градусовото зрително поле пък би трябвало да ви накара да се почувствате напълно погълнати от изживяването, сякаш гледате широкоекранен филм в киносалон, смятат в Sony.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
+1   
10:44, 09 ноември 2012 # 1
Странно защо, но това ми прилича на Nintendo Virtual Boy. Дано е по-добро. И най-важното - очите ти да не стават на баница след като го ползваш
Nothing is true! Everything is permitted!
 
  
14:24, 14 ноември 2012 # 2
NO AVATAR
цената малко ме притеснява, иначе не е лошо
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Персонален 3D видео шлем на Sony дава различен поглед към кино и гейминг забавленията"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел