12 ное
2012
     

Футурология: иновациите са само една от тенденциите определящи бъдещето

През 2049 г. всеки човек на нашата планета ще има персонален цифров помощник – нано-трансплант


399 прочитания, 0 коментара

Темповете на технически иновации се ускоряват и предстоят революционни промени в начините, по които хората ще взаимодействат с околния свят през следващите 18 години, счита британският футуролог Рей Хамънд (Ray Hammond).
В изказването си на проведената неотдавна конференция Intel Capital Global Summit той заяви, че към 2049 г. всеки човек на нашата планета ще има персонален цифров помощник – нано-трансплант, прикрепен зад ухото и непрестанно взаимодействащ с “глобален мозък” (сега през 2012 г. може да се каже, че ролята на този “глобален мозък” изпълнява Google).

Рей ХамъндСпециални очила, включени към този цифров помощник ще показват името на човека, към който гледате и организацията, в която той работи. Може би, някои хора от по-старото поколение ще предпочетат да не носят такива очила и да гледат на света по начина, по който гледаме на него сега, но повечето хора ще ги използват, твърди Хамънд.

Цифровият нано-помощник е това, в което ще се превърне днешният смартфон, казва британският футуролог, но как ще се нарича това бъдещо устройство, все още не знаем.
Хамънд даде няколко примера за това, как са се променяли названията на техническите нововъведения. Проекторът се е наричал “вълшебен фенер”, а когато са се появили преди 150 години, автомобилите са били наричани “самодвижещи се екипажи”.

продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Футурология: иновациите са само една от тенденциите определящи бъдещето"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят