14 ное
2012
     

Asseco представи иновативни технологии за мобилни разплащания

Безкартовите тегления на банкомат ще бъдат реалност в близкото бъдеще


494 прочитания, 0 коментара

Дражен ПехарОпериращите в България банки, които предлагат Интернет банкиране, използват за автентикация на клиента потребителски идентичен номер и парола, което не са достатъчна защита срещу киберпрестъпления, отбеляза Мая Любичич, маркетинг мениджър в компанията за разработване на софтуер за мобилно банкиране Asseco, на форум в София днес. 

Изводът е на база проучване на компанията за информационната сигурност при Интернет и мобилното банкиране, проведено сред 27 банки в страната. Данните обобщават информацията и за корпоративни, и за индивидуални потребители. От тези 27 банки осем предлагат и мобилно банкиране, отбеляза Любичич. Тя допълни, че финансовият сектор е най-атакуваният от киберпрестъпниците.

Asseco представиха свои решения в областта на мобилните разплащания и визията на компанията за развитието на тази сфера. Системата ASEBA SxS представлява двуфакторно решение за автентикация, разработено за електронно банкиране и корпоративни услуги. Платформата поддържа тоукъни на различни вендори, EMV CAP/DPA автентикация, базирана на SMS, т. нар. Display Cards, както и базираните на PKI/SmartCard дигитални подписи. “ASEBA SxS отговаря на регулаторните изисквания и на нуждите на бизнеса”, посочи Любичич.

"Най-важното за клиентите на банките е да имат бързи, прости и достъпни винаги и навсякъде услуги”, посочи Дражен Пехар, член на Борда на Asseco. Сред иновативните методи за разплащания, които той представи, бе безкартовото теглене на пари от банкомат.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Asseco представи иновативни технологии за мобилни разплащания"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят