14 ное
2012
     

Asseco представи иновативни технологии за мобилни разплащания

Безкартовите тегления на банкомат ще бъдат реалност в близкото бъдеще


497 прочитания, 0 коментара

Дражен ПехарОпериращите в България банки, които предлагат Интернет банкиране, използват за автентикация на клиента потребителски идентичен номер и парола, което не са достатъчна защита срещу киберпрестъпления, отбеляза Мая Любичич, маркетинг мениджър в компанията за разработване на софтуер за мобилно банкиране Asseco, на форум в София днес. 

Изводът е на база проучване на компанията за информационната сигурност при Интернет и мобилното банкиране, проведено сред 27 банки в страната. Данните обобщават информацията и за корпоративни, и за индивидуални потребители. От тези 27 банки осем предлагат и мобилно банкиране, отбеляза Любичич. Тя допълни, че финансовият сектор е най-атакуваният от киберпрестъпниците.

Asseco представиха свои решения в областта на мобилните разплащания и визията на компанията за развитието на тази сфера. Системата ASEBA SxS представлява двуфакторно решение за автентикация, разработено за електронно банкиране и корпоративни услуги. Платформата поддържа тоукъни на различни вендори, EMV CAP/DPA автентикация, базирана на SMS, т. нар. Display Cards, както и базираните на PKI/SmartCard дигитални подписи. “ASEBA SxS отговаря на регулаторните изисквания и на нуждите на бизнеса”, посочи Любичич.

"Най-важното за клиентите на банките е да имат бързи, прости и достъпни винаги и навсякъде услуги”, посочи Дражен Пехар, член на Борда на Asseco. Сред иновативните методи за разплащания, които той представи, бе безкартовото теглене на пари от банкомат.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Asseco представи иновативни технологии за мобилни разплащания"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел