15 ное
2012
     

LG въведе съотношението 21:9 и при мониторите

С формат на дисплея 21:9 и функция за разделяне на екрана на четири части, IPS-базираният LG UltraWide монитор осигурява богати възможности за многозадачна работа и забавления, твърди производителят.


921 прочитания, 1 коментар

Когато през юни Toshiba обяви своя "кино-ултрабук" със съотношение на страните на екрана 21:9, имаше много повдигнати вежди и съмнения относно разумността на този ход, но изглежда този дисплеен формат все пак също ще намери своето място на пазара. Това изглежда (почти) сигурно при положение, че зад него застава един от гигантите в мониторно-телевизорната индустрия – компанията LG Electronics, която тези дни обяви официално "първия в света монитор с пропорция на екрана 21:9". Той идва с обозначението LG EA93 UltraWide Monitor и впечатлява с необичайно широк екран с диагонал 29 инча, макар че от компанията подчертават и други предимства като функция за разделяне на екрана на четири части и 100% възпроизвеждане на sRGB гамата (за което без съмнение допринася качествената IPS матрица). Според LG, всичко това позволява на потребителите да изпълняват едновременно няколко задачи и да се наслаждават на мултимедийно съдържание, а дизайнът е подходящ както за домашна, така и за офис среда или използване в студио.
 

Според производителя, UltraWide мониторът е идеално допълнение към всяка работна среда, тъй като 29-инчовият екран осигурява огромно пространство за едновременно преглеждане на различни документи.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
17:34, 16 ноември 2012 # 1
Скоро значи Dell/ASUS би трябвало също да изкарат такива монитори с такова съотношение.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"LG въведе съотношението 21:9 и при мониторите"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят