16 ное
2012
     

Стив Балмър атакува сигурността на Android високите цени на Apple

Според него бизнес моделът на Apple е базиран на “силно контролиран” и продаван на “висока цена” хардуер


1153 прочитания, 0 коментара

Стив БалмърДни след притеснителното разделяне на пътищата си с архитекта на Widnows 8 Стив Синофски изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър отново е в убийствена за индустрията форма. Той разкритикува операционната система Android за множеството пробиви в сигурността и и конкурентната компания Apple за високите цени.

По време на публично интервю с основателя на LinkedIn Рейд Хофман Балмър превърна критикуването на конкурентите си в сферата мобилността в широкоспектърна дискусия за бизнес звената на Microsoft.

Apple, отбеляза той, изграждат своя модел върху продаването на хардуер, който е “силно контролиран” и на “висока цена”. Платформата Android е “подивяла” и е станала неконтролируема до такава степен, че е често атакувана.

Това не са нито нови, нито оригинални коментари, но те предлагат поглед към стратегията на Microsoft да балансира цена, сигурност и отвореност в разработването на Windows Phone 8. Windows Phone ще бъде “контролиран, но не като контролирана екосистема”, отбеляза в интервюто Балмър.

“Може би защото живеем в страна, в която телефоните не са толкова скъпи, може да забравите за тях. Но в Русия трябва да платите 1000 долара за един iPhone. Така че в Русия няма да продадете много телефони”, каза Балмър.

Когато стане въпрос за сигурност, никоя друга компания не е по-критикувана за самодоволство от Microsoft. Технологичният гигант нанесе голяма дупка в репутацията си през годините след пускането на Windows XP през 2001г.

продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Стив Балмър атакува сигурността на Android високите цени на Apple"    

Избрани книги


Полезни страници

  WebinaR

  Организатор: БАИТ, в рамките на проекта „e-Skills for Jobs 2014”

  2 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • Съществува ли необходимост от промяна в българските учебни програми
  • •  Визията на Държавата за използването на ИКТ в обучителния процес
  • •  Ролята на учебните програми за създаване на подготвени и конкурентни млади кадри
  Регистрирай се сега! Виж повече
   

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят

  НАМЕРЕТЕ НИ В...