16 ное
2012
     

Стив Балмър атакува сигурността на Android високите цени на Apple

Според него бизнес моделът на Apple е базиран на “силно контролиран” и продаван на “висока цена” хардуер


1202 прочитания, 0 коментара

Стив БалмърДни след притеснителното разделяне на пътищата си с архитекта на Widnows 8 Стив Синофски изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър отново е в убийствена за индустрията форма. Той разкритикува операционната система Android за множеството пробиви в сигурността и и конкурентната компания Apple за високите цени.

По време на публично интервю с основателя на LinkedIn Рейд Хофман Балмър превърна критикуването на конкурентите си в сферата мобилността в широкоспектърна дискусия за бизнес звената на Microsoft.

Apple, отбеляза той, изграждат своя модел върху продаването на хардуер, който е “силно контролиран” и на “висока цена”. Платформата Android е “подивяла” и е станала неконтролируема до такава степен, че е често атакувана.

Това не са нито нови, нито оригинални коментари, но те предлагат поглед към стратегията на Microsoft да балансира цена, сигурност и отвореност в разработването на Windows Phone 8. Windows Phone ще бъде “контролиран, но не като контролирана екосистема”, отбеляза в интервюто Балмър.

“Може би защото живеем в страна, в която телефоните не са толкова скъпи, може да забравите за тях. Но в Русия трябва да платите 1000 долара за един iPhone. Така че в Русия няма да продадете много телефони”, каза Балмър.

Когато стане въпрос за сигурност, никоя друга компания не е по-критикувана за самодоволство от Microsoft. Технологичният гигант нанесе голяма дупка в репутацията си през годините след пускането на Windows XP през 2001г.

продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Стив Балмър атакува сигурността на Android високите цени на Apple"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел