18 ное
2012
     

Verizon обеща жестока война на пиратите

Американската интернет фирма Verizon обяви война на нелегалното сваляне и на всички пирати, които използват клиенти като BitTorret за крадене на материали


1597 прочитания, 1 коментар

Verizon доста ожесточено са се заели със задачата да ликвидират онлайн пиратството и все по-упорито работят по въпроса. Последното изявление на фирмата обещава люта битка, в която изглежда нито една от двете страни не смята да отстъпи.

От интернет компанията заявиха, че първо ще предупреждават нарушителите с email и гласов запис, след което ще се намесят по-грубо при евентуални повторни такива действия от страна на потребителя. Основната идея, която Verizon имат е да ограничат осезаемо скоростта на интернет потребители, които свалят нелегално филми или други пиратски файлове.

Time Warner Cable, друг интернет доставчик в САЩ, също подкрепя действията срещу онлайн пиратството и възнамерява да опита да спре нарушителите чрез изскачащи прозорци на десктопа. След това на потребителя ще бъде ограничен достъпа до интернет пространството.

Действията на двете компании са част от грандиозната акция, започнала малко по-рано през годината и целяща да се намали максимално процентът на потребителите, които се възползват от услугите на т.нар. „пирати”. В кампанията влизат пет от най-големите доставчици на интернет в САЩ – AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable и  Verizon.

Индустрията обаче не вярва това да спре „закоравелите пирати”, които лесно могат да заблудят системата, следяща за нарушаване на авторските права, като направят виртуална частна мрежа и по този начин преодолеят всички препятствия.

„Основната цел все пак остава образоването на хиляди хора, които без да го осъзнават извършват нелегални действия и свалят нелегални файлове” се казва в обръщение на един от интернет доставчиците.

Въпреки че индустрията твърди, че няма намерение да взима други действия срещу постоянните нарушители, то наблюдатели смятат, че само компаниите от бранша са способни да предизвикат някаква промяна.

И докато редица компании подкрепиха акцията срещу пиратството, то целият шум не мина и без негативни отзиви. Electronic Frontier Foundation, бореща се за дигитална свобода, не пропусна да отправи остри критики към кампанията, заявявайки, че „големи медийни компании започват масивна peer-to-peer наблюдателна кампания, посягайки и нарушавайки личното пространство на потребители.”

„Акцията ще се явява „Частното подкрепление на Холивуд”” се казва още в изявлението.

Ето и списък на десетте най-крадени филми в интернет:

 1. 1.      Avatar
 2. 2.      Batman: The Dark Knight
 3. 3.      Transformers
 4. 4.      Inception
 5. 5.      The Hangover
 6. 6.      Star Trek
 7. 7.      Kick-Ass
 8. 8.      The Departed
 9. 9.      The Incredible Hulk
 10. 10.  Pirates of the Caribbean: At World’s End

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
14:46, 19 ноември 2012 # 1
NO AVATAR
Хахаха, забавно е как най-"крадените" филми не са от най-хубавите
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Verizon обеща жестока война на пиратите"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят