18 ное
2012
     

Родителите не са виновни за нелегалното споделяне на музика от сина им, реши германски съд

Родителите не са задължени да следят интернет потреблението на техните деца, пише в постановлението на съда.


407 прочитания, 0 коментара

Немско семейство бе обявено за невинно за дейността по файлово споделяне на техния 13-годишен син, тъй като са му казали, че неоторизираното сваляне и споделяне на материали с авторски права е незаконно деяние, а те не са знаели, че синът им е нарушил тяхната забрана. Това реши Германският федерален съд в четвъртък.

Родителите са изпълнили своите родителски задължения, нагледайки своя нормално развиващ се 13-годишен син, учейки го, че споделянето на файлове е незаконно, постанови федералният съд. Родителите не са задължени да проверяват момчето или да следят неговото интернет поведение.

„Родителите по принцип не са задължени да следят интернет употребата на детето, да проверяват дали компютърът на детето или да ограничават достъпа му до Интернет", пише в заключенията на съда. Родителите са отговорни да предприемат такива мерки, само ако имат разумно основание да заподозрат, че тяхното дете се занимава с нарушения, когато ползва интернет, добавят от съда.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Родителите не са виновни за нелегалното споделяне на музика от сина им, реши германски съд"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел