20 ное
2012
     

Появиха се първи данни за следващите поколения таблетни SoC чипове на Intel

Новите системи в чип с кодови имена Bay Trail и Valley Trail. ще заменят сегашната Clover Trail, носейки 50-60% повече производителност и ще позволят създаването на още по-тънки таблети с време за автономна работа поне 10-12 часа.


691 прочитания, 0 коментара

Въпреки, че не е изминал и месец от официалния дебют на таблет-платформата Clover Trail на Intel, излязла на пазара заедно с първите Windows 8-базирани таблети, в Интернет пространството вече "изтекоха" и първите сведения за следващото поколение системи в чип (SoC) на корпорацията. Според публикуваната от онлайн ресурса MobileGeeks информация, новите чипове с кодови имена Bay Trail и Valley Trail ще позволят създаването на още по-компактни и по-тънки таблети, способни да работят автономно поне 10-12 часа.

Информационната утечка, която идва под формата на официални фирмени слайдове, твърди още, че чиповете Bay Trail-T трябва да се появят на пазара през 2014 г. Те ще се отличават от предшественика си Clover Trail с по-съвършен производствен процес, изпълнен съгласно 22-нанометрова технология (за разлика от 32-нанометровата сега). Новите SoC чипове обещават също така около 50-60% прираст на производителността в сравнение със текущото поколение таблетни процесори Atom на Intel при енергопотребление, което е наполовина от сегашното.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Появиха се първи данни за следващите поколения таблетни SoC чипове на Intel"    

Избрани книги


Полезни страници

  WebinaR

  Организатор: БАИТ, в рамките на проекта „e-Skills for Jobs 2014”

  2 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • Съществува ли необходимост от промяна в българските учебни програми
  • •  Визията на Държавата за използването на ИКТ в обучителния процес
  • •  Ролята на учебните програми за създаване на подготвени и конкурентни млади кадри
  Регистрирай се сега! Виж повече
   

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят

  НАМЕРЕТЕ НИ В...