20 ное
2012
     

Появиха се първи данни за следващите поколения таблетни SoC чипове на Intel

Новите системи в чип с кодови имена Bay Trail и Valley Trail. ще заменят сегашната Clover Trail, носейки 50-60% повече производителност и ще позволят създаването на още по-тънки таблети с време за автономна работа поне 10-12 часа.


716 прочитания, 0 коментара

Въпреки, че не е изминал и месец от официалния дебют на таблет-платформата Clover Trail на Intel, излязла на пазара заедно с първите Windows 8-базирани таблети, в Интернет пространството вече "изтекоха" и първите сведения за следващото поколение системи в чип (SoC) на корпорацията. Според публикуваната от онлайн ресурса MobileGeeks информация, новите чипове с кодови имена Bay Trail и Valley Trail ще позволят създаването на още по-компактни и по-тънки таблети, способни да работят автономно поне 10-12 часа.

Информационната утечка, която идва под формата на официални фирмени слайдове, твърди още, че чиповете Bay Trail-T трябва да се появят на пазара през 2014 г. Те ще се отличават от предшественика си Clover Trail с по-съвършен производствен процес, изпълнен съгласно 22-нанометрова технология (за разлика от 32-нанометровата сега). Новите SoC чипове обещават също така около 50-60% прираст на производителността в сравнение със текущото поколение таблетни процесори Atom на Intel при енергопотребление, което е наполовина от сегашното.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Появиха се първи данни за следващите поколения таблетни SoC чипове на Intel"



    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят