21 ное
2012
     

Около 200 проекта на общини кандидатстват за финансиране по ОПАК

Целта на процедурата е повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение в страната.


372 прочитания, 0 коментара

Близо 200 проектни предложения от общини, които кандидатстват сами или в партньорство с други общински администрации, са подадени по новата процедура за общинските администрации по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация” на Оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК). Това представлява над 75% от всички възможни кандидати по процедурата. Целта на процедурата е повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение в страната.

Крайният срок за кандидатстване изтече в 17.30 ч. на 16 ноември. Общият бюджет по процедурата е 20 млн. лв., като беше определен минимален праг за допустимост на проектите от 20 хил. лв. и максимален праг за допустимост на проектите от 90 хил. лв., за да бъдат финансирани по-голям брой, но не толкова големи проекти, които да се изпълняват при максимално облекчен режим без процедури по ЗОП. Процедурата е ключова в рамките на Индикативната годишна работна програма за 2012 г.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Около 200 проекта на общини кандидатстват за финансиране по ОПАК"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ


    НАМЕРЕТЕ НИ В...