21 ное
2012
     

Около 200 проекта на общини кандидатстват за финансиране по ОПАК

Целта на процедурата е повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение в страната.


389 прочитания, 0 коментара

Близо 200 проектни предложения от общини, които кандидатстват сами или в партньорство с други общински администрации, са подадени по новата процедура за общинските администрации по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация” на Оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК). Това представлява над 75% от всички възможни кандидати по процедурата. Целта на процедурата е повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение в страната.

Крайният срок за кандидатстване изтече в 17.30 ч. на 16 ноември. Общият бюджет по процедурата е 20 млн. лв., като беше определен минимален праг за допустимост на проектите от 20 хил. лв. и максимален праг за допустимост на проектите от 90 хил. лв., за да бъдат финансирани по-голям брой, но не толкова големи проекти, които да се изпълняват при максимално облекчен режим без процедури по ЗОП. Процедурата е ключова в рамките на Индикативната годишна работна програма за 2012 г.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Около 200 проекта на общини кандидатстват за финансиране по ОПАК"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел