22 ное
2012
     

Ubuntu поема управлението и на мощни геймърски ноутбуци

Първият геймърски лаптоп под управлението на Ubuntu е моделът Bonobo Extreme на американската компания System76 и е снабден с хардуер, на който може да завиди всеки Windows-базиран настолен заместител.


695 прочитания, 0 коментара

Операционната система Ubuntu се превърна в най-популярната Linux дистрибуция заради лекотата на употреба, дружелюбното общество от разработчици, популярните обновления софтуерната поддръжка и много други. Всъщност досега тази дистрибуция не беше популярна може би само като платформа за гейминг. Но така беше досега, тъй като сред положителните качества на Ubuntu вече фигурира и поддръжката на видео игри, която със сигурност има доста общо и с неотдавнашния старт на услугата за цифрова дистрибуция Steam за Linux. От тук до появата на първите геймърски компютри с Ubuntu имаше само една крачка. Първа я направи американската компания System76, която тези дни представи Ubuntu-базиран геймърски ноутбук, наречен Bonobo Extreme и притежаващ хардуер, на който може да завиди всеки Windows-базиран настолен заместител.
 

В базова окомплектовка лаптопът Bonobo Extreme, който работи под управлението на 64-битова версия на Ubuntu 12.10, се доставя с 4-ядрен процесор Intel Core i7-3630QM (2,4 GHz; 6 MB L3). Но ако на потребителя неговата мощ му се стори недостатъчна, той може да избира също и от още три модела с CPU чипове Intel Core i7-3740QM (2,7 GHz; 6 MB L3), Intel Core i7-3840QM (2,8 GHz; 8 MB L3) или Intel Core i7-3940XM Extreme (3,0 GHz; 8 MB L3).


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ubuntu поема управлението и на мощни геймърски ноутбуци"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят