22 ное
2012
     

Ubuntu поема управлението и на мощни геймърски ноутбуци

Първият геймърски лаптоп под управлението на Ubuntu е моделът Bonobo Extreme на американската компания System76 и е снабден с хардуер, на който може да завиди всеки Windows-базиран настолен заместител.


698 прочитания, 0 коментара

Операционната система Ubuntu се превърна в най-популярната Linux дистрибуция заради лекотата на употреба, дружелюбното общество от разработчици, популярните обновления софтуерната поддръжка и много други. Всъщност досега тази дистрибуция не беше популярна може би само като платформа за гейминг. Но така беше досега, тъй като сред положителните качества на Ubuntu вече фигурира и поддръжката на видео игри, която със сигурност има доста общо и с неотдавнашния старт на услугата за цифрова дистрибуция Steam за Linux. От тук до появата на първите геймърски компютри с Ubuntu имаше само една крачка. Първа я направи американската компания System76, която тези дни представи Ubuntu-базиран геймърски ноутбук, наречен Bonobo Extreme и притежаващ хардуер, на който може да завиди всеки Windows-базиран настолен заместител.
 

В базова окомплектовка лаптопът Bonobo Extreme, който работи под управлението на 64-битова версия на Ubuntu 12.10, се доставя с 4-ядрен процесор Intel Core i7-3630QM (2,4 GHz; 6 MB L3). Но ако на потребителя неговата мощ му се стори недостатъчна, той може да избира също и от още три модела с CPU чипове Intel Core i7-3740QM (2,7 GHz; 6 MB L3), Intel Core i7-3840QM (2,8 GHz; 8 MB L3) или Intel Core i7-3940XM Extreme (3,0 GHz; 8 MB L3).


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ubuntu поема управлението и на мощни геймърски ноутбуци"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел