22 ное
2012
     

LinkedIn: Една-трета от хората работят мечтаната професия

Останалите са се насочили към друга кариерна област, не са имали възможност да преследват мечтата си или са избрали по-доходоносна професия


532 прочитания, 0 коментара

За голяма част от потребителите на LinkedIn мечтите да станат пилоти или певци не са били само фантазии в наивните им детски глави. Оказва се, че като деца  всички сме скицирали първата чернова на бъдещите си резюмета.

Според проучване на професионалната социална мрежа LinkedIn, проведено сред 8000 потребители в целия свят, 30,3% от тях работят мечтаната си от детството професия или се развиват в област, близка до нея. Целта на проучването е да разбере кои са най-често срещаните професии, за които децата мечтаят, и дали те се насочват към тях като възрастни.

“Професиите, за които мечтаем като деца, са прозорец към нашите влечения и таланти. Идентифицирането и разбирането на тези влечения е ключ към подобряване на представянето ни и увеличаване на удовлетворението от работата ни като възрастни”, коментира Никол Уилямс, кариерен експерт в LinkedIn.

Само 9% от анкетираните потребители на LinkedIn по света споделят, че имат работата на мечтите си. Но все пак е зареждащо да знаем, че мечтите се сбъдват.

А тези, които не работят мечтаната си детска професия, посочват, че са се насочили към различен кариерен път, като са пораснали (44%). За някои преследването на мечтаната работа е било твърде трудно или скъпо (15%) или са избрали по-доходоносни професии (13%).

Потребителите на LinkedIn споделят какво ценят най-много в работата си.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"LinkedIn: Една-трета от хората работят мечтаната професия"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят