22 ное
2012
     

LinkedIn: Една-трета от хората работят мечтаната професия

Останалите са се насочили към друга кариерна област, не са имали възможност да преследват мечтата си или са избрали по-доходоносна професия


537 прочитания, 0 коментара

За голяма част от потребителите на LinkedIn мечтите да станат пилоти или певци не са били само фантазии в наивните им детски глави. Оказва се, че като деца  всички сме скицирали първата чернова на бъдещите си резюмета.

Според проучване на професионалната социална мрежа LinkedIn, проведено сред 8000 потребители в целия свят, 30,3% от тях работят мечтаната си от детството професия или се развиват в област, близка до нея. Целта на проучването е да разбере кои са най-често срещаните професии, за които децата мечтаят, и дали те се насочват към тях като възрастни.

“Професиите, за които мечтаем като деца, са прозорец към нашите влечения и таланти. Идентифицирането и разбирането на тези влечения е ключ към подобряване на представянето ни и увеличаване на удовлетворението от работата ни като възрастни”, коментира Никол Уилямс, кариерен експерт в LinkedIn.

Само 9% от анкетираните потребители на LinkedIn по света споделят, че имат работата на мечтите си. Но все пак е зареждащо да знаем, че мечтите се сбъдват.

А тези, които не работят мечтаната си детска професия, посочват, че са се насочили към различен кариерен път, като са пораснали (44%). За някои преследването на мечтаната работа е било твърде трудно или скъпо (15%) или са избрали по-доходоносни професии (13%).

Потребителите на LinkedIn споделят какво ценят най-много в работата си.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"LinkedIn: Една-трета от хората работят мечтаната професия"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел