26 ное
2012
     

Нова “HD серия” дъна разширява бюджетните предложения на GIGABYTE

Благодарение на новата GIGABYTE HD motherboard серия, включваща засега седем модела, интерфейсите HDMI и DVI, както и други “премиални” технологии слизат в бюджетния сегмент.


589 прочитания, 0 коментара

Мнозина вероятно възприемат GIGABYTE като производител, специализиран главно в създаването на скъпи компоненти от висок клас, но от компанията явно на държат на имиджа си и в бюджетния си продуктов асортимент, който днес разширяват с нова линия дънни платки, обозначена като "HD series".
 

Наименованието насочва и към главния акцент във въпросната бюджетна серия дъна, а именно – подобрената поддръжка за HD екрани. Тя се изразява в наличието на два цифрови интерфейса за дисплеи - HDMI и DVI, които според компанията несправедливо се слагат от останалите производители само в motherboard устройствата от среден и висок клас.

Така или иначе, цифровите интерфейси като HDMI са вече де факто стандарт в повечето HD телевизори и РС монитори, а е ненужно компютърът да жертва качество като преобразува сигнала само поради липса на подходящ извод за връзка към екрана. С новата си серия дъна GIGABYTE целят да елиминират този проблем и за потребителите с нисък бюджет, които смятат да използват само вграденото видео на съвременните хибридни процесори.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Нова “HD серия” дъна разширява бюджетните предложения на GIGABYTE"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел