26 ное
2012
     

»змамните обаждани€ в Skype намал€ват

ѕри докладване на опит за измама от страна на потребителите заподозрените акаунти ще бъдат закрити


1054 прочитани€, 1 коментар

»змамните обаждани€ в Skype намал€ватќт години Skype се бори с измамници, които използват приложението, за да се обаждат на потребителите и да ги насочват към подозрителни уебсайтове, представл€ващи заплаха за информационната сигурност. ќт екипа на услугата, ко€то е собственост на Microsoft, съобщават, че тези случаи намал€ват.

јвтоматизираните обаждани€ използват генериран от компютър глас. “ой казва на жертвата да посети определен уебсайт, на който обикновено се продава фалшив софтуер за сигурност. ѕодобни »нтернет страници често съществуват само от н€колко часа, казва јдриан ≈йшър, главен директор по информационна сигурност в Skype.

»змамниците злоупотреб€ват с функционалността на услугата, позвол€ваща получаването на непоискани обаждани€ от друг потребител. «атова от Skype решават да промен€т настройките, които са по подразбиране. ѕровеждат проучване сред потребителите и виждат всъщност, че това ще им създаде неудобства.

“ака Skype тр€бва да предприеме други технически мерки, за да спре проблема. Ќо естеството на услугата затрудн€ва това, казва ≈йшър. ¬ъв вс€ка една секунда в Skype са включени около 47 милиона хора, което затрудн€ва засичането на измамниците.

¬ъв времето типът измама претърп€ н€колко развити€. ѕървоначално измамниците се свързваха с жертвите със съобщение и изпращаха линкове към сайтове със зловредно съдържание. Skype започна контролира проблема, като въведе промени в настройките, об€сн€ва ≈йшър.


продължава в: CIO.bg

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

 
  
14:12, 26 ноември 2012 # 1
“ова звучи доста добре. —амо дето ми е чудно защо хората продължават да се връзват на такъв тип обаждани€.
Nothing is true! Everything is permitted!
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»змамните обаждани€ в Skype намал€ват"    

»збрани книги


ѕолезни страници

    ЅёЋ≈“»Ќ»

    ‘ирмите представ€т
     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

    Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел