30 ное
2012
     

България ще се фокусира върху развитието на иновации

Те ще бъдат стимулирани от Sofia Tech Park


776 прочитания, 0 коментара

Делян Добрев“Основното предизвикателство пред развитието на сектора на високите технологии е наличието на достатъчно и добре подготвени млади хора. Ние комуникираме с МОМН, за да направим така, че всяка следваща година приемът в тези специалности да бъде по-голям”, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма, Делян Добрев, днес. Той откри третото издание на конференцията “Индустрия и иновации 2012”, която се състоя в София.

Иновациите, като сектор с потенциал, ще бъдат гръбнакът на следващия програмен период на ОП “Конкурентноспособност, обясни Добрев. Според него отпуснатите средства няма да бъдат по-малко от досегашните, които са на стойност 1,17 млрд. евро. Министърът припомни, че, за да отбележи ръст в икономиката, България трябва да изнася крайни продукти с висока добавена стойност.

Създаването на иновации ще бъде стимулирано от Sofia Tech Park, по който се работи от четири месеца и се очаква да започне да функционира следващата година. Технологичният парк ще бъде насочен към развитието на иновации в сферите на информационните технологии, природните науки и енергията. Екосистемата, която той ще развие, ще включва наука, образование, достъп до финансиране и менторска мрежа.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"България ще се фокусира върху развитието на иновации"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел