02 дек
2012
     

Певец принуден да плати 1 милион заради обещание

Певецът Раян Лесли, направил YouTube видео с обещание да даде 1 милион на човека, намерил откраднатия му лаптоп, бе принуден от съда да спази обещанието си


1713 прочитания, 0 коментара

По време на някакво страдание или мъка ние, хората, много често сме склонни да кажем или обещаем каквото и да е само и само да накараме болката да отмине.

Именно заради такова обещание съдът реши, че певецът Раян Лесли е длъжен да плати 1 милион долара, който той публично обеща, но в последствие отказа да заплати.

Ето и самата история на злощастният Раян. През далечната 2010 година в една далечна страна (Германия) младият Раян Лесли бе откъснат от любимия си лаптоп и хард диск, заради злодеи, които и до днес остават неизвестни. Компютърът му нахално бе откраднат от Мерцедеса му, а похитителите не бяха оставили и следа. В мъката си харвардският възпитаник направи видео в сайта YouTube с обещание да даде 1 милион долара на човека, който му върне или намери лаптопа и хард диска. Точно като в приказките, а? Но подобно на някои приказки и тук „кралят”, направил обещание, се оказа не толкова благочестив, когато нещата станаха реални.

Колко ли щастлив се е почувствал Лесли, когато автомонтьорът Армин Ойгстен е намерил лаптопа му докато е разхождал кучето си.

Осъзнал обаче сумата, с която ще трябва да се раздели, настроението на Лесли бързо помръкнало и той твърдо отказал да спази обещанието си. Ойгстен естествено се обърнал към съда и… спечелил.

Съдът в Манхатън реши, че Лесли е длъжен да даде обещаният милион. Певецът, от своя страна, опита да се защити като предположи, че Ойгстен може да е замесен в кражбата, но поради липсата на доказателства това останаха само съмнения.

Опитвайки всячески да се измъкне от обещанието, певецът дори заяви, че наградата е зависела от това дали ще може да възстанови някои песни от лаптопа си, когато го получи обратно, но съдията не уважи и това негово искане.

Журито, което първоначално изглеждало некомфортно със сумата, която се готви да бъде дадена на Ойгстен, дало съгласието си, че монтьорът трябва да получи заслуженото.

Ден по-късно по време на концерт Лесли не пропусна да обърне внимание на случая отново, заявявайки, че обещанието е било за 20 000$. Едва когато всички джаджи са върнати непокътнати е бил склонен да даде, ами, още само 980 000$ повече…

Настоявайки, че все още не може да влезе в хард диска, той изрази тъгата си от факта, че всички сега го смятат за стиснат.

Сякаш, за да се вкара в капан отново, певецът не пропусна да заяви, че е готов отново да даде 1 милион на човека, способен да му върне всички загубени файлове.

Междувременно, ако и вие се озовете в ситуация да ви откраднат лаптопа, внимавайте много какво обещавате, защото съдът ще ви накара да го спазите.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Певец принуден да плати 1 милион заради обещание"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел