05 дек
2012
     

Yahoo подсилва екипа си за мобилни продукти

Тенденцията за придобиване на таланти стана популярна като "acqui-hire"


438 прочитания, 0 коментара

Yahoo подсилва екипа си за мобилни продуктиYahoo придоби стартиращата компания OnTheAir, която разработва решения за видео чат, за да засили специализацията си в мобилни приложения и услуги.

“Когато се срещнахме за първи път с екипа на Yahoo, видяхме, че всеки там е ангажиран с превръщането на мобилните продукти в гръбнака на всекидневните навици в световен мащаб”, казва в съобщение на сайта си 5-членният екип на OnTheAir.

От компаниите не разкриват за каква сума е сключена сделката. Според източници от Yahoo, интересът на корпорацията е насочен към човешкия капитал на стартиращата фирма, а не върху продукта и, който ще бъде прекъснат. Част от екипа на OnTheAir са работили във водещи компании като Google и Apple.

През октомври Yahoo придоби приложението за препоръки, наречено Stamped. Това бе първата подобна сделка след встъпването в длъжност на изпълнителния директор на компанията Мариса Мейър. Продуктът Stamped – приложение за iPhone за препоръчване на неща като ресторанти и книги например – ще бъде спрян.

“Назначаването на най-способните мислители и инженери в сферата на мобилните продукти е голям приоритет за нас, за да вървим напред”, каза Адам Каан, вицепрезидент в Yahoo за нови продукти и технологии. 

Много от големите Интернет компании често придобиват стартиращи компании заради инженерите, които работят в тях, и нетолкова за продуктите и услугите, които предлагат.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Yahoo подсилва екипа си за мобилни продукти"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят