05 дек
2012
     

Yahoo подсилва екипа си за мобилни продукти

Тенденцията за придобиване на таланти стана популярна като "acqui-hire"


403 прочитания, 0 коментара

Yahoo подсилва екипа си за мобилни продуктиYahoo придоби стартиращата компания OnTheAir, която разработва решения за видео чат, за да засили специализацията си в мобилни приложения и услуги.

“Когато се срещнахме за първи път с екипа на Yahoo, видяхме, че всеки там е ангажиран с превръщането на мобилните продукти в гръбнака на всекидневните навици в световен мащаб”, казва в съобщение на сайта си 5-членният екип на OnTheAir.

От компаниите не разкриват за каква сума е сключена сделката. Според източници от Yahoo, интересът на корпорацията е насочен към човешкия капитал на стартиращата фирма, а не върху продукта и, който ще бъде прекъснат. Част от екипа на OnTheAir са работили във водещи компании като Google и Apple.

През октомври Yahoo придоби приложението за препоръки, наречено Stamped. Това бе първата подобна сделка след встъпването в длъжност на изпълнителния директор на компанията Мариса Мейър. Продуктът Stamped – приложение за iPhone за препоръчване на неща като ресторанти и книги например – ще бъде спрян.

“Назначаването на най-способните мислители и инженери в сферата на мобилните продукти е голям приоритет за нас, за да вървим напред”, каза Адам Каан, вицепрезидент в Yahoo за нови продукти и технологии. 

Много от големите Интернет компании често придобиват стартиращи компании заради инженерите, които работят в тях, и нетолкова за продуктите и услугите, които предлагат.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Yahoo подсилва екипа си за мобилни продукти"    

Избрани книги


Полезни страници

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Безхартиеният офис на четвърт финали – ...а после накъде?

  Безхартиеният офис на четвърт финали – ...а после накъде?

  Новата посока, в която вървят всички развиващи се организации, е към автоматизиране на процесите и въвеждне на цялостен електронен документооборот

  НАМЕРЕТЕ НИ В...