07 дек
2012
     

25 компании получават повече от половината от приходите в пазара на мобилни приложения в САЩ

На практика всички компании в Тор-25 са разработчици на игри


603 прочитания, 0 коментара

Според нов доклад на експертите от Canalys, през първите 20 дни на ноември повече от половината от приходите в пазара на мобилни приложения в САЩ, а именно $60 млн. са разпределени между 25 водещи в разработката на този тип софтуер компании. В своя анализ представителите на Canalys отчитат приходите от продажби на приложения, а също така приходите от продажби на услуги и съдържание по схемата “in-app” в магазините Apple App Store и Google Play.


На практика всички компании в Тор-25 са разработчици на игри, с изключение на фирмата предоставяща популярната музикална услуга Pandora. Сред водещите 25 са: Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft и TeamLava.

За разглеждания период игрите са заемали 145 позиции в списъка от 300 най-популярни приложения на Apple App Store и 116 позиции в рейтинга за платените разработки за Google Play. В рейтинга за най-добрите безплатни програми игрите заемат 94 от 300 позиции в App Store и 110 из 300 места в Google Play.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"25 компании получават повече от половината от приходите в пазара на мобилни приложения в САЩ"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел