08 дек
2012
     

»грите за телефон н€ма да замен€т конзолите

Ўефът на Eurogamer остава убеден, че игрите за телефон н€ма да замен€т традиционните конзоли


1719 прочитани€, 0 коментара

 олко практично е да имаш смартфон в днешно време. ќсигур€ва ти почти посто€нна връзка със света, четиво в практичен размер, GPS, камера и какво ли още не. Ѕезспорно един от основните плюсове на смартфоните е способността да те накарат поне за малко (в много случаи дори за часове) да забравиш за скуката. Ѕило то чрез книга, качена на телефона, филм или музика, то поне за миг се откъсваш от реалността и се пренас€ш на едно по-забавно м€сто. ¬ това число н€ма как да пропуснем игрите за смартфони.

“олкова реалистични и едновременно толкова близо до теб. ¬земеш ли телефона със себе си знаеш, че играта, по ко€то си се зарибил също ще е там и в случай на нужда ще ти помогне да победиш скуката. ƒо такава степен игрите за смартфони станаха попул€рни, че напоследък се заговори за немалката веро€тност да измест€т изц€ло  традиционните конзоли.

Ќа съвсем друго мнение обаче е шефът на най-гол€мото видео гейм изложение във ¬еликобритани€ Eurogamer Expo – –упърт Ћоман. —поред него колкото и добри и удобни да са игрите за мобилни телефони, то те н€ма да измест€т традиционни€ начин на игра – у дома пред конзолата или компютъра. Ѕританецът е убеден, че хората ще продължат да изпитват непреодолимото желание да игра€т игрите на гол€м екран, с при€тели или дори онлайн.

Ўефът на Eurogamer не отрича обаче веро€тността н€кой ден игрите за телефони да нараснат в „по-гол€ма индустри€” от тази на конзолите, но не и окончателно да заличат нещо, по което милиони души по света са се увличали години наред.

„¬сичко това е просто демонстраци€ за феноменални€ напредък на гейм индустри€та. ¬ече има толкова много начини да играеш” впечатл€ва се още Ћоман.

ƒвадесет и девет годишни€т специалист в€рва, че „огромната” попул€рност на игрите за конзоли и компютри, както и хил€дите фенове на поредици като “Call of Duty”, означава, че гейм индустри€та е „по-силна от вс€кога”.

„»грите вече предлагат за всекиго по нещо” сподел€ още –упърт, който започва Eurogamer Expo още когато е тийнейджър.

¬ъпреки че не отхвърл€ веро€тността н€кой ден гейм индустри€та да е по-предпочитана на телефон, то –упърт допълва, че все още ще има хил€ди души по света, за които „да играеш Fifa с при€тели в собствената си ста€” ще е винаги приоритет. ≈дно „изц€ло различно прежив€ване”.

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»грите за телефон н€ма да замен€т конзолите"    

»збрани книги


ѕолезни страници

    ЅёЋ≈“»Ќ»

    ‘ирмите представ€т
     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

    Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел