11 дек
2012
     

»ран си направи собствена алтернатива на YouTube

ѕод претекст, че иска да привлече повече потребители, общуващи на местен език, както и да поддържа »ранската култура, правителството на страната направи поредната крачка към създаването на алтернативен »нтернет.


621 прочитани€, 0 коментара

ѕрез последните години властите в »ран нееднократно са демонстрирали претенции към попул€рната услуга за видео обмен YouTube, ко€то е обект на посто€нно наблюдение и цензура в азиатската страна. ¬ кра€ на краищата всичко това, заедно с иде€та "да се привлекат повече потребители, общуващи на местен език, както и да се поддържа »ранската култура" е довело и до създаването на местен »рански аналог на YouTube, наречен Mehr (което според запознати с езика можело да се преведе като "любов", "чувство на близост" или "привързаност").

 ато функционални възможности порталът Mehr е доста подобен на YouTube: ѕотребителите на услугата могат да качват собственоръчно направени видеоклипове и да преглеждат съдържанието.  акто може да се очаква обаче, освен любителски кадри, в нови€ сайт се предлагат и материали на националната компани€ (ако това е точната дума) за “¬ излъчване IRIB.
 

¬същност по€вата на Mehr едва ли е особена изненада за н€кого, като се има предвид, че властите в »ран отдавна имат собствени "нетрадиционни" възгледи относно »нтернет активността на тамошните потребители.


продължава в: PCWorld.bg

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»ран си направи собствена алтернатива на YouTube"    

»збрани книги


ѕолезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • ћобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратеги€
  • •  ¬идове мобилни приложени€ според целите и предназначението
  • •   акво тр€бва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  ¬ъзвръщаемостта на инвестици€та - цифри, данни и добри практики
  –егистрирай се сега! ¬иж повече

  ЅёЋ≈“»Ќ»

  ‘ирмите представ€т
   онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

   онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

  Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел