13 дек
2012
     

Пловдивският университет стартира двугодишен проект за е-обучение

В ПУ „Паисий Хилендарски” въвеждат онлайн електронни учебни материали по 120 дисциплини на 55 специалности и откриват 2 бакалавърски и 3 магистърски дистанционни програми


749 прочитания, 0 коментара

Двугодишен проект за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование стартира Пловдивският университет „Паисий Хилендарски", съобщиха официално от родното учебно заведение.

Проектът BG051PO001-4.3.04-0064 „Пловдивски електронен университет (ПеУ): национален еталон за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование" се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.", съфинансирана от Европейския социален фонд. Стойността му е 767 959 лв. - безвъзмездна финансова помощ по схема BG051PO001-4.3.04 „Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование". Това обяви по време на пресконференция днес зам.-ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски" проф. д-р Георги Тотков, ръководител на проекта (на снимката).
 

Според официалната информация, в рамките на 24-месечния срок за изпълнение ще бъде създаден т. нар. 'електронен университет', който ще интегрира информационните системи на ПУ със софтуерна система за управление на образователния процес.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Пловдивският университет стартира двугодишен проект за е-обучение"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел