14 дек
2012
     

Mozilla има готов симулатор за Firefox OS

Програмката Firefox OS Simulator 1.0 се разпространява под формата на браузърен плъгин и демонстрира както базовите възможности на мобилната ОС, така и възможностите за работа със странични приложения, включително тези от Firefox Marketplace.


781 прочитания, 0 коментара

След като през октомври компанията Mozilla откри достъпа до своя магазин за приложения Firefox Marketplace, наближава времето да видим и платформата за която той ще осигурява софтуер – а именно Firefox OS. Появата на нейната финална версия, разбира се, все още предстои (евентуално в началото на 2013 г.), но и сега всеки желаещ да тества мобилната операционна система на Mozilla може да го направи на своя компютър с помощта на симулатора Firefox OS Simulator 1.0, съобщава онлайн ресурсът Mozilla Hacks.
 

Въпросният продукт е реализиран като плъгин за уеб браузъра Firefox, което не е особена изненада предвид факта, че Firefox OS е базирана на HTML5 и браузърния енджин Gecko. По-интересното обаче е, че симулаторът позволява както да се демонстрират базовите възможности на мобилната ОС, така и да се иснталират и стартират в нейната среда различни странични приложения, включително тези от Firefox Marketplace.продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Mozilla има готов симулатор за Firefox OS"    

Избрани книги


Полезни страници

  WebinaR

  Организатор: БАИТ, в рамките на проекта „e-Skills for Jobs 2014”

  2 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • Съществува ли необходимост от промяна в българските учебни програми
  • •  Визията на Държавата за използването на ИКТ в обучителния процес
  • •  Ролята на учебните програми за създаване на подготвени и конкурентни млади кадри
  Регистрирай се сега! Виж повече
   

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят

  НАМЕРЕТЕ НИ В...