17 дек
2012
     

Microsoft е водеща в бизнес етиката, отвореността и прозрачността

В доклад на Reputation Institute компанията от Редмънд е поставена сред компаниите с най-добрите практики в областта на корпоративното гражданство.


684 прочитания, 0 коментара

Reputation Institute, една от водешите световни консултантски фирми, представи своя доклад RepTrak 100 за 2012 г., в който изследва и отличи компаниите с най-добрите практики в областта на корпоративното гражданство. В изследването участват потребители от 15 страни от целия свят, които са оценили 100 световни марки, като е измерено тяхното отношение към поведението на компаниите в 3 ключови области:

- „Гражданство“ – добрите практики на компанията в областта на общественозначими каузи и опазване на околната среда;

- „Управление“ – бизнес етика на компанията, отвореност и прозрачност;

- „Работно място“ – работна среда и практики в областта на управлeнието на човешките ресурси.

Microsoft е класирана на 1во място в категорията „Управление“ и заема водеши позиции в останалите две области. Корпоративното гражданство е приоритетна тема в световен мащаб и Microsoft e една от компаниите, които обявиха редица значими инициативи през последните няколко месеца на 2012 година.

През септември усилията на Microsoft се насочиха към създаването на възможности за образование, заетост и предприемачество за 300 милиона младежи по света с представянето на програмата YouthSpark. През октомври Microsoft отбеляза 30 години от началото на доброволческата ни програма Employee Giving Campaign, в която от създаването си през 1983 г. досега служителите на компанията са набрали 1 милиард долара за повече от 31 000 нестопански организации по света и са посветили повече от 2 милиона часа от времето си, за да подпомогнат обществено значими каузи, които ги вълнуват.

 

 

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Microsoft е водеща в бизнес етиката, отвореността и прозрачността"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел