20 дек
2012
     

Британски учени разработиха програма, която сама създава видеоигри

Базираната на изкуствен интелект система вече е създала 8 игри


752 прочитания, 0 коментара

В Imperial College London разработиха система за изкуствен интелект, наречена Angelina, която може да създава видеоигри. Ново творение на Angelina е игра на тема Коледа, която е достъпна безплатно и може да бъде изтеглена във вариант за Windows, Android и Mac. В играта Дядо Коледа е обграден от подаръци и за да се измъкне трябва да преодолее 30 нива, събирайки различни артефакти и преодолявайки препятствия.

Това е вече осмата игра, разработена от Angelina. Всичко, създадено от интелигентната система е достъпно на сайта gamesbyangelina.org. Според разработчиците на Angelina, системата автоматично създава дизайн на нивата по метода на еволюцията – по случаен начин се създава пейзаж на “родителски” нива, които се сортират по степен на сложност, от най-сложните се създават “потомци” и т.н. Така постепенно, нивата се усъвършенстват – с увеличаване на тяхната сложност, играта става все по-увлекателна.

Angelina може не само да създава нива, но и да ги преминава самостоятелно. За това отговаря модулът Mechanic Miner, който анализира кода на нивото и измисля алгоритъм за преодоляване на препятствията. Един от разработчиците сподели, че веднъж Angelina е намерила грешка, в написана от него игра и се е възползвала от нея, за да премине нивото, точно както правят и хората.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Британски учени разработиха програма, която сама създава видеоигри"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят