20 дек
2012
     

Британски учени разработиха програма, която сама създава видеоигри

Базираната на изкуствен интелект система вече е създала 8 игри


756 прочитания, 0 коментара

В Imperial College London разработиха система за изкуствен интелект, наречена Angelina, която може да създава видеоигри. Ново творение на Angelina е игра на тема Коледа, която е достъпна безплатно и може да бъде изтеглена във вариант за Windows, Android и Mac. В играта Дядо Коледа е обграден от подаръци и за да се измъкне трябва да преодолее 30 нива, събирайки различни артефакти и преодолявайки препятствия.

Това е вече осмата игра, разработена от Angelina. Всичко, създадено от интелигентната система е достъпно на сайта gamesbyangelina.org. Според разработчиците на Angelina, системата автоматично създава дизайн на нивата по метода на еволюцията – по случаен начин се създава пейзаж на “родителски” нива, които се сортират по степен на сложност, от най-сложните се създават “потомци” и т.н. Така постепенно, нивата се усъвършенстват – с увеличаване на тяхната сложност, играта става все по-увлекателна.

Angelina може не само да създава нива, но и да ги преминава самостоятелно. За това отговаря модулът Mechanic Miner, който анализира кода на нивото и измисля алгоритъм за преодоляване на препятствията. Един от разработчиците сподели, че веднъж Angelina е намерила грешка, в написана от него игра и се е възползвала от нея, за да премине нивото, точно както правят и хората.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Британски учени разработиха програма, която сама създава видеоигри"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел