23 дек
2012
     

Оплаквания във facebook доведоха до уволнението на Дядо Коледа

Дядо Коледа изглежда ще закъснее с подаръците в Портланд тази година, след като бе уволнен от мола в следствие на негативни коментари по негов адрес във facebook


3029 прочитания, 0 коментара

Ако смятате, че Дядо Коледа не може да се повлияе от социалните медии, то това е идентично с това да вярвате все още в съществуването му.

Последната случка в мол в Портланд доказва това с пълна сила.

В крайна сметка кой не мрази сополиви, малки деца, които кръжат по цял ден около теб, крещейки и плачейки непрестанно?

Изглежда и този Дядо Коледа (да, наистина има повече от един) не е издържал и това е довело до гнева на хиляди родители в социалната мрежа facebook.

Една от оплакалите се – Джес Майлхиот, изрази възмущението си от факта, че Дядо Коледа твърдо отказал да направи снимка на майката с дъщеря й освен ако не заплатят пълния 20 доларов пакет, който изрично бил подчертан като „възможен вариант”, а не задължителен избор.

Сякаш и добрият белобрад старец е останал повлиян от технологичните битки и подобно на Apple, Samsung и Microsoft опитва всячески да измъкне максимална печалба.

За Джес обаче нещата не можело да останат така и заедно с 6-годишната си дъщеря – Шантел, отишли право в WGME-TV, за да изразят мъката си.

„Сложи ръце в скута си, за да не мога да продължа” оплаква се малката Шантел. Ами,  може би на старецът просто му е било студено или е имал храносмилателни проблеми, нали?

„Дори не я попита дали е била послушна” не пропусна да сподели и възмутената майка. Може би този Дядо Коледа просто не обича да се намесва в личното пространство на децата и да любопитства извънредно, кой знае…

Случаят накара редица други майки също да се оплачат, но не по телевизията, а по по-модерен начин- чрез facebook страницата на мола.

Разярените майки не пропуснаха да обвинят белобрадият добряк, че е „разбил сърцата на децата им”. Ка Юдис, друга майка, допълни, че положителният герой не е бил толкова добър и е накарал 11-годишния й син да се разплаче, „казвайки му буквално, че е прекалено алчен.”

Може би 11-годишният малчуган е поискал Мазерати? Или старецът е решил, че трябва да се изживява като гласа на истината, а не на предколедната топлина.

От мола нямаше какво друго да сторят и, въпреки че изразиха недоволството си, че майката не се е оплакала лично на мениджъра по старомодния начин, Дядо Коледа се наложи да бъде освободен.

Дали Коледа не бе съсипана в този момент? Остава да разберем. Остава обаче жизненоважният въпрос как Дядо Коледа ще успее да изхранва елените си от сега нататък… Остава само да се надяваме, че Рудолф и компания държат на глад.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Оплаквания във facebook доведоха до уволнението на Дядо Коледа"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел