24 дек
2012
     

»стини, мечти, признани€ иЕ един iPhone

Ќов ресторант в ћа€ми поощр€ва хората да остав€т лични откровени€, така че всеки да може да ги види. ≈дно доста нестандартно такова съобщение включва и iPhone


16066 прочитани€, 0 коментара

ѕон€кога наистина хората усп€ват да ме сма€т. “ъкмо си казваш, че н€ма какво повече да те изненада, нагледал си се на всички, докоснал си се и до най-шантавите хора и места, когато нещо подобно се по€в€ва в медийното пространство.

Ѕез очевидна причина да се смайвам толкова дълбоко и едновременно с това с абсолютното основание да съм в това състо€ние на шок.

Ќов ресторант в ћа€ми безспорно има с какво да впечатли клиентите си. ¬ опит да се направи нещо екстравагантно и невиждано, точно до тоалетната има и дъска за писане, на ко€то всеки може да напише най-дълбоките си тайни, откровени€ и истини, така че всеки да може да ги види.

ƒоста иноваторско, нали?

» подобно на интернет всичко е напълно анонимно.

 акъв ли е бро€т на онези пи€ни глави, които, под удоволствието от алкохолни€ ефект,  са оставили най-дълбоките си тайни на това м€сто?

Ќе пропуснах, разбира се, да се наслад€ на всеки един ред от това странно изкуство. Ќ€кои от т€х б€ха просто шеги, но съм почти сигурен и в истинността на н€кои от т€х.

„ƒъщер€ ми не е биологично дете на мъжа ми, но той не знае” се гласи в едно изглежда истинско откровение.

„ќбичам да скуб€ долната си коса” се казва в друго. Ќе съм сигурен в ко€ категори€ попада – мечта, истина или откровение…

„ўе съм бременна, дебела и грозна през 2013г… и при€тел€т ми н€ма да се ожени за мен L” се казва в болезнено откровение.

» колкото повече се сблъсквах с всичко това, толкова повече ме завлад€ваха тези признани€ на хора, които не познавах и най-веро€тно никога не ще срещна в живота си. —майващо беше как открито говореха за нещата от живота си…

„јко си късметли€ животът за теб ще е проблем след проблем” започва н€какъв философ. „јко не си, то за теб ще е същи€т проблем отново и отново.”

» тогава, от нищото попадаш на едно, което наистина може, както казват американците да „взриви разсъдъка ти”. „’аресвам iPhone-а си повече от повечето си при€тели.”

“ипично с технологично насочено съзнание, не можех да пропусна да си задам н€кой фундаментални въпроси. ƒали беше възможно да се напише подобно признание за н€ко€ друга марка? ўеше ли н€кой в бъдеще да напише „’аресвам сво€ Galaxy S3 повече от повечето си при€тели? »маше ли изобщо веро€тност н€кога това да се случи?

ѕо-веро€тно не. ѕо редица причини, €сни или не€сни, Apple усп€ха по н€какъв странен (пон€кога дори плашещ) начин да вл€зат в съзнанието на хората така, както никой друг преди.

—ами преценете това добре ли е или зле. Ќо е факт, че е истина и от Samsung могат само да се шегуват с това.

“ова може и да не продължи вечно. ћоже би н€кой ден дали заради падение на Apple или заради н€какъв изблик на н€кой емоционален гений от Samsung/Nokia/Microsoft/Google ще видим и н€ко€ от тези компании със същото съобщение на дъска в ресторант.

Ќо това все още изглежда далеч в бъдещето. ѕо н€какъв начин Apple все още са основата на ц€лата тази работа, а за останалите остава удоволствието от перифери€та.

ѕотърсих и друго подобно признание, но единственото, на което попаднах бе „»стината: мъжете мам€т. ћечта: верен мъж. ѕризнание: жените са дори по-лоши”.

Ќасладата ми н€маше да е пълна и без ценни признани€ като „¬ арми€та съм и ме е страх да не умра” или „ огато се €досах потопих четката му за зъби в тоалетната.”

» все пак любимото ми остава „∆ена ми все още предизвиква пеперудите в корема ми, дори 8 години по-късно.”

ќчевидно за н€кои хора същи€т ефект предизвиква и Apple…


 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»стини, мечти, признани€ иЕ един iPhone"    

»збрани книги


ѕолезни страници

    ЅёЋ≈“»Ќ»

    ‘ирмите представ€т
     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

    Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел