29 дек
2012
     

Д»гра на троновеФ е най-свал€ни€т сериал в интернет

Д»гра на троновеФ Ц един от най-попул€рните сериали в последно време, се оказа начело на класаци€та за най-много пиратски свал€ни€


2628 прочитани€, 0 коментара

«а пореден път Torrentfreak не пропусна да направи прочутата си класаци€ на най-свал€ните торенти през изминалата година. ¬ пиратската класаци€ отново присъстват познати имена, но лидерът е нов – „»гра на тронове”.

»звестната поредица, излъчвана по HBO, е един от сериалите с най-добри приходи и нищо чудно, че интересът на пиратите към него е толкова гол€м. —ъздаден по книгите на ƒжордж ћартин, само за 2 години сериалът се превърна в абсолютен хит не само в јмерика, но и в ц€л св€т.

—поред проучването на Torrentfreak един епизод на сериала бива свал€н 4 280 000 пъти, което е с малко повече от телевизионната аудитори€ на предаването.

—айтът за€в€ва, че има „малко нарастване” в бро€ на нелегално сподел€ните файлове.

“ова, разбира се, предизвика по-засилени мерки от страна на правителствата в опит да намал€т нелегални€ трафик на данни, което доведе до н€кои сериозни събити€ през изминалата година.

¬ следствие на акции в —јў, ћексико и ”крайна два от най-известните сайтове за сподел€не на файлове – Megaupload и Demonoid, б€ха официално закрити.

“ова обаче, изглежда по никакъв начин не вли€е на прочути€ сериал, който се радва на нарастваща аудитори€ с всеки следващ епизод.  ритиците отдават големи€т брой нелегални свал€ни€ на епизодите на фактът, че HBO не позвол€ва Netflix, Hulu, Amazon Prime или други стрийм приложени€ да използват услугите на канала. ≈динствени€т вариант да гледате легално епизодите на „»гра на тронове” е като се запишете за услугата HBO Go Online, ко€то от сво€ страна се предлага за хора, които вече са се абонирали за кабелната верси€ на канала.

—траната, в ко€то сериалът е бил свал€н нелегално най-много пъти, е јвстрали€, което изглежда се дължи предимно на факта, че австралийците имат възможност да гледат новите серии с ц€ла седмица закъснение спр€мо аудитори€та в —јў.

„Ќе всички нелегални свал€ни€ са заради това, че е безплатно. ћного хора приб€гват към услугите на пиратите просто защото н€ма как да гледат сериала по друг начин”  казва ≈рнесто ¬ан дер —ар пред BBC.

„ѕовечето заглави€ в топ 10 са сериали, които сто€т зад т.нар „платени услуги” и не се разпростран€ват толкова много. јко “¬ компаниите ги предлагаха в онлайн вариант, то числата в таблицата щ€ха да са доста по-различни” допълва той.

≈рнесто ¬ан дер —ар все пак защити в известна степен политиката на “¬ компаниите, като за€ви, че при евентуално пускане и на онлайн услуга, приходът им ще спадне, тъй като в момента се разчита точно на абониране от страна на потребител€ за конкретната услуга. ≈вентуалното пускане на епизодите в Netflix, например, н€ма да е доходоносно колкото абониране за ц€лостната услуга.

¬ъпреки това, от HBO изглежда н€мат намерение да промен€т добре изпитаната си система.

Ќай-свал€ните “¬ сериали в интернет през 2012 г.:

1. Game of Thrones

2. Dexter

3. The Big Bang Theory

4. How I Met Your Mother

5. Breaking Bad

6. The Walking Dead

7. Homeland

8. House

9. Fringe

10. Revolution


 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"Д»гра на троновеФ е най-свал€ни€т сериал в интернет"    

»збрани книги


ѕолезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • ћобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратеги€
  • •  ¬идове мобилни приложени€ според целите и предназначението
  • •   акво тр€бва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  ¬ъзвръщаемостта на инвестици€та - цифри, данни и добри практики
  –егистрирай се сега! ¬иж повече

  ЅёЋ≈“»Ќ»

  ‘ирмите представ€т