31 дек
2012
     

Huawei замесен в план за продажба на нелегално оборудване на »ран

 омпани€та бе свързана с опит да продаде забранено компютърно оборудване на »ран


1769 прочитани€, 0 коментара

¬ече считаната за потенциална опасност за национална сигурност, компани€ Huawei за пореден път стана повод за обстойно следене от страна на американските власти. ѕо последни данни от Huawei са опитали да продадат забранено компютърно оборудване на »ран.

—поред източници на –ойтерс основен партньор на  итайските телекомуникационни агенции опитал да снабди HP компютърно оборудване на стойност 1,7 милиона долара на »ран. ≈ксперти посочват, че въпросни€т основен партньор може да е единствено и само компани€та Huawei.

ќт компани€та обаче твърд€т, че нито т€, нито партньорите й Skycom са опитвали да продадат въпросното оборудване на ћобилната телекомуникационна компани€ на »ран, позната като MCI.

ќт –ойтерс обаче твърд€т друго и според един от най-известните таблоиди в света Huawei не само е замесен в сделката, но на повече от 13 страници се съдържа името и логото на компани€та . ¬ъпросните документи описват подробно цената на новите HP приспособлени€, които включват един сървър, 20 диска, 22 превключвател€ и един софтуер.

¬ опит да се отърват от обвинени€т, Huawei изл€зоха и с официално из€вление по темата, в което неприкрито обвин€ваха партньорите си Skycom за сделката:

„Ѕизнесът на нашата компани€ в »ран е изц€ло според разпоредбите и законите не само на конкретната страна, но и според изисквани€та на —јў и ≈вропейски€ съюз. ќставаме все така верни на задължени€та си и стриктно спазваме законите.  ато допълнение, бихме желали и парньорите ни да стор€т същото и да съобраз€т дейностите си със законите, които са се задължили да спазват.”

ƒвете компании изглежда са доста близки, като –ойтерс дори посочват факта, че както служителите в  итай, така и тези на Skycom в “ехеран нос€т баджове именно на фирмата Huawei.

“ози доклад идва само месеци след разд€лата между Cisco Systems и ZTE -  друг играч в телекомуникационната мрежа на  итай, което стана вследствие на разкритието, че ZTE нелегално е снабд€вала »ран с мрежово оборудване на компани€та Cisco.

 ато резултат в —јў Huawei и ZTE б€ха об€вени за опасност за националната сигурност, налагайки забрана за продажбите на оборудването им в страната.

„ѕрепоръчваме всички американски компании от сектора да се ориентират към други доставчици на продукти за проектите им” се казва в доклада от 52 страници. „¬ъз основа на сигурна информаци€, на Huawei и ZTE не бива да се в€рва, че не снабд€ват чужди страни с нелегално оборудване и поради това представл€ват опасност за националната сигурност.”

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"Huawei замесен в план за продажба на нелегално оборудване на »ран"    

»збрани книги


ѕолезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • ћобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратеги€
  • •  ¬идове мобилни приложени€ според целите и предназначението
  • •   акво тр€бва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  ¬ъзвръщаемостта на инвестици€та - цифри, данни и добри практики
  –егистрирай се сега! ¬иж повече

  ЅёЋ≈“»Ќ»

  ‘ирмите представ€т