01 яну
2013
     

Samsung готви телефон с нова операционна система

Tizen е алтернативна Linux операционна система, която критиците определят за бъдещият голям конкурент на Android и iOS


2365 прочитания, 0 коментара

Samsung ще са първите, които имат план да продадат смартфон с Tizon операционна система. Според японският вестник Daily Yomiuri Samsung ще предлагат продукта посредством NTT Docomo и други партньори още през 2013 г.

Samsung, NTT Docomo, както и другите им партньори се надяват да изградят операционна система, която да е конкурентна на тези на Apple и Google. Интересът към операционната система изглежда е голям, като Vodaphone и France Telecom също се смята, че са заинтересовани от продукта.

Tizen е Linux операционна система, която води началото си от „смъртта” на MeeGo на Nokia. Intel, които работеха с Nokia по MeeGo, и Samsung са в основата на развитието на операционната система, като Linux Foundation също допринесе за изграждането й. Според критици Tizen е далеч по-отворена операционна система от Android, но редица компании се отдръпнаха от нея именно поради факта, че в някои основни отношения операционната система остава някак затворена. Tizen не позволява да се правят основни промени по вече заложената платформа.

Замесените с проекта, виждат Tizen като чудесна алтернатива на Android и iOS, а според запознатите Tizen има вероятност в най-скоро време да се превърне и в най-предпочитаната операционна система.

Доминацията на Samsung в смартфон индустрията с Android е осезаема през последните години, за което свидетелства и доста солидната печалба, но компанията никога не спира да гледа към бъдещето и алтернативните начини да допринесе за пазара по някакъв начин. Samsung разполага дори Windows телефон, който обаче все още не е намерил своя път към сърцата на феновете.

Освен за телефони, Tizen е подходящ и за други устройства като телевизори и таблети.

Какво ще се получи в крайна сметка? Предстои да разберем.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung готви телефон с нова операционна система"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел