01 яну
2013
     

Samsung готви телефон с нова операционна система

Tizen е алтернативна Linux операционна система, която критиците определят за бъдещият голям конкурент на Android и iOS


2356 прочитания, 0 коментара

Samsung ще са първите, които имат план да продадат смартфон с Tizon операционна система. Според японският вестник Daily Yomiuri Samsung ще предлагат продукта посредством NTT Docomo и други партньори още през 2013 г.

Samsung, NTT Docomo, както и другите им партньори се надяват да изградят операционна система, която да е конкурентна на тези на Apple и Google. Интересът към операционната система изглежда е голям, като Vodaphone и France Telecom също се смята, че са заинтересовани от продукта.

Tizen е Linux операционна система, която води началото си от „смъртта” на MeeGo на Nokia. Intel, които работеха с Nokia по MeeGo, и Samsung са в основата на развитието на операционната система, като Linux Foundation също допринесе за изграждането й. Според критици Tizen е далеч по-отворена операционна система от Android, но редица компании се отдръпнаха от нея именно поради факта, че в някои основни отношения операционната система остава някак затворена. Tizen не позволява да се правят основни промени по вече заложената платформа.

Замесените с проекта, виждат Tizen като чудесна алтернатива на Android и iOS, а според запознатите Tizen има вероятност в най-скоро време да се превърне и в най-предпочитаната операционна система.

Доминацията на Samsung в смартфон индустрията с Android е осезаема през последните години, за което свидетелства и доста солидната печалба, но компанията никога не спира да гледа към бъдещето и алтернативните начини да допринесе за пазара по някакъв начин. Samsung разполага дори Windows телефон, който обаче все още не е намерил своя път към сърцата на феновете.

Освен за телефони, Tizen е подходящ и за други устройства като телевизори и таблети.

Какво ще се получи в крайна сметка? Предстои да разберем.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung готви телефон с нова операционна система"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят