03 яну
2013
     

Русия завърши дизайна на нов пилотиран космически кораб за мисии до Луната

2018 прочитания, 0 коментара

Руската космическа компания „Енергия” е завършила техническия дизайн на новия си пилотиран космически кораб, чиито тестови полети ще започнат през 2017 г., съобщават говорителите на компанията.

„Съобразихме проекта на техническия дизайн с факта, че новият космически кораб ще лети и на мисии до Луната, както и до други места”, твърди президентът на „Енергия”, Витали Лопота. По неговите думи, ако компанията получи нормално финансиране, тестовите полети ще започнат до 4 години.Договорът за дизайна на космическия кораб е отпуснат на „Енергия” през април 2009 г. Множество конфигурации на космическия кораб са разработени съобразно изискванията за мисиите и спрямо това дали ще се извършват в земната или лунната орбита. Дължината на кораба е 6,1 метра, а максималният диаметър на корпуса - 4,4 метра. При околоземни полети масата му ще е около 12 тона, а при полети до Луната, тя ще се увеличи до 16,5 тона. Херметичното пространство във вътрешността на кораба е с обем 18 кубически метра.

Корабът ще бъде в състояние да извежда в орбита до 500 килограма полезен товар, а при полети в близкия Космос, екипажът ще бъде до шест души. При полети до Луната, броят на пасажерите намалява до четирима космонавта.


По материали на http://www.moondaily.com

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Русия завърши дизайна на нов пилотиран космически кораб за мисии до Луната"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел