05 €ну
2013
     

»грата продължава: Sony н€ма да пречи на потребителите си да игра€т използвани игри

јнализаторът ћайкъл ѕачтър е твърдо убеден, че компани€та н€ма да блокира вече използваните игри на PlayStation 4


1841 прочитани€, 0 коментара

ѕреди време слух в интернет накара всички почитатели на известната конзола PlayStation да настръхнат. »зтеклата в интернет информаци€ съобщаваше, че Sony см€та да блокира вече използваните игри, така че играта да не може да бъде използвана от никой друг, освен от оригинални€ купувач.

–едица коментари се изписаха по темата из форумите, но официално съобщение от Sony така и не се по€в€ваше. ѕритеснени€та раст€ха с всеки изминал ден.

»зглежда обаче, планът на Sony така и н€ма да се осъществи. »ли поне така см€та анализаторът ћайкъл ѕачтър.

 —поред него въпросните слухове са абсолютна измислица и експертът от Wedbush остава твърдо убеден, че това н€ма да се случи.

ќсновната причина, ко€то ѕачтър посочва, са загубите, които компани€та ще понесе при предприемането на едно подобно действие.

„Sony ще е изключително материално наранен ако реши да блокира използваните игри. ¬ ожесточената конкуренци€ с Microsoft и Nintendo едно подобно решение може само да нанесе финансови щети на компани€та” пише ѕачтър „Wii U вече е на пазара без каквито и да е ограничени€ в това отношени€, Microsoft също не в€рвам да направ€т нещо против използваните игри, което автоматично постав€ Sony в позици€та на изоставащ ако се реши да действа в тази насока.”

ѕачтър дори отива по-напред в из€влението си, като смело за€в€ва, че „официален представител” на Sony му е за€вил, че компани€та „н€ма каквито и да е намерени€ да ограничава потребителски€ избор по отношение на игрите.”

”потреб€ваните игри отдавна тормоз€т съзнанието и най-вече джобовете на производителите. ¬ъпреки че се радват на солидни печалби от новите игри, то вече употреб€ваните такива не нос€т каквито и да е доходи. –едица компании не пропуснаха да заклейм€т тази практика на използване на употреб€вани игри, от ко€то силно се възползват разпространители като GameStop.

—луховете глас€т, че нови€т патент на Sony ще прави така че RF „етикети” да бъдат свързани с вс€ка една игра и всеки един потребителски акаунт на PlayStation 4. ƒокато етикетът на играта и този на конзолата съвпадат, потребител€т н€ма да има проблем да играе въпросната игра. ≈вентуалната продажба на игра и употребата й от друг потребител ще отчете несъответствие между етикетите и нови€т притежател на играта н€ма да може да й се наслаждава.

—лед като Sony съобщиха за въпросни€ си патент, акциите на GameStop (основен играч в бизнеса с използвани игри) паднаха с близо 1$. —поред ѕачтър реакци€та не редица потребители е била „прибързана” и 2013 г. се очаква да е доста силна в този сектор. ѕрез следващите 12 месеца експертът дори очаква акциите на GameStop да достигнат 33$ (за справка сега стойността им е 24,74$).

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»грата продължава: Sony н€ма да пречи на потребителите си да игра€т използвани игри"    

»збрани книги


ѕолезни страници

    ЅёЋ≈“»Ќ»

    ‘ирмите представ€т
     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

    Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел