05 яну
2013
     

Мъж прелъсти крадец, за да си върне откраднатия iPhone

Изглежда ако ви откраднат iPhone-а има доста интересен начин да си го върнете


22968 прочитания, 0 коментара

Когато някой ви причини нещо лошо, намерете слабото му място. Това правилото  изглежда се прилага еднакво добре както в любовта, така и в бизнеса.

Очевидно 27-годишният Надав Ниренберг от Бруклин знае това доста добре. Или поне шантавата история, която разказва, предполага така.

В навечерието на Нова година имаме навика да се отнасяме, завладени от атмосферата на един от най-пиянските празници от година. Въпросният Ниренберг не е правил изключение и на прага на новата година е забравил своя iPhone 4 в такси.

Историята обаче не приключва тук, а тепърва започва своето развитие, за да достигне така чакания happy end. Ниренберг може да е забравил телефона си, но изглежда устройството не е забравило за него. Изглежда крадецът е използвал телефона, за да си урежда срещи в сайт за запознанства.

Как Надав е узнал това? OKCupid (сайт за запознанства) започнал да му изпраща съобщения. Влизайки в сайта, Ниренберг видял, че доста активно е общувал с момичета в сайта, когато всъщност дори не е влизал във въпросния сайт.

Мъжете, трябва да си призная, са слаби. Поласкай ги и коленете им омекват, езикът им не може да си намери обратно мястото в устата, а мозъчната им дейност се свежда до най-простите физиологични нужди.

Според новината в New York Post Ниренберг създал фалшив женски профил, сложил снимка на изкусителна дама и започнал да сваля, ами, себе си.

Крадецът, от своя страна, не бил от най-умните и използвал профила и снимката на предишния собственик, за да си урежда срещи.

Очевидно, виждайки мадамата, която се е свързала с него в сайта, въпросният престъпник бил поразен.

Не след дълго двамата си уредили среща в къщата на Ниренберг.

Развълнуваният крадец пристигнал, само за да завари вместо наточена девойка, мъж с чук в ръка.

„Беше готов за среща” казва Ниренберг, съдейки по силния парфюм и бутилката вино, която крадецът носил.

„Използвах доста намигащи и усмихващи се емотиконки, за да помисли, че съм момиче” допълва още той. Това ли правят момичетата? Не знаех…

Ниренберг изглежда е актьор по душа. Свири в пънк банда наречена Streetlight Manifesto, чийто последен трак, по ирония на съдбата, се казва „Ръцете, които крадат”. Това до някъде ни накара да се замислим дали цялата случка не е просто трик да се привлекат повече потребители към музиката на групата.

В крайна сметка, Ниренберг е дал 20$ на крадеца за проблемите, които му е причинил, а „срещата” е продължила около 20 секунди.

Не се тревожи, Надав. Някои от нас са имали дори по-кратки срещи

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Мъж прелъсти крадец, за да си върне откраднатия iPhone"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят