10 яну
2013
     

Dual Thunderbolt дъната на GIGABYTE също поддържат Ultra HD резолюцията

Някои от най-новите дънни платки на GIGABYTE, снабдени с два Thunderbolt конектора и поддръжка за технологията Intel Collage Display, осигуряват 4К Ultra HD резолюция за видео стени, реализирани с четири HD монитора.


628 прочитания, 0 коментара

Когато през миналото лято компанията GIGABYTE обяви дънните си платки, екипирани с два Thunderbolt порта, сигурно мнозина са се запитали каква е идеята на едно такова решение при положение, че дори с един порт топологията на шината позволява включването на до 6 устройства без загуба на пропускателна способност. E, всъщност това това дублиране на конектори не е просто маркетингова приумица, а си има съвсем практически смисъл, потвърдиха от тайванския производител по време на провежданото в момента изложение CES 2013.
 

Решението се базира на факта, че всеки Thunderbolt порт поддържа спецификацията DisplayPort 1.1 осигуряваща изображение с макс. резолюция 2К. Идеята е, чрез обединяването на ресурсите два такива порта да се осигурят необходимите ресурси за извеждане на картина с Ultra HD (4К) резолюция.

Но тъй като засега въпросната разделителна способност е присъща само на някои от най-новите (и най-скъпи) телевизори, от GIGABYTE предлагат екран с резолюция 4К да се направи от 4 стандартни HD монитора с DisplayPort интерфейси с резолюция 1920×1080 или 1920×1200.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Dual Thunderbolt дъната на GIGABYTE също поддържат Ultra HD резолюцията"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят