10 яну
2013
     

Dual Thunderbolt дъната на GIGABYTE също поддържат Ultra HD резолюцията

Някои от най-новите дънни платки на GIGABYTE, снабдени с два Thunderbolt конектора и поддръжка за технологията Intel Collage Display, осигуряват 4К Ultra HD резолюция за видео стени, реализирани с четири HD монитора.


604 прочитания, 0 коментара

Когато през миналото лято компанията GIGABYTE обяви дънните си платки, екипирани с два Thunderbolt порта, сигурно мнозина са се запитали каква е идеята на едно такова решение при положение, че дори с един порт топологията на шината позволява включването на до 6 устройства без загуба на пропускателна способност. E, всъщност това това дублиране на конектори не е просто маркетингова приумица, а си има съвсем практически смисъл, потвърдиха от тайванския производител по време на провежданото в момента изложение CES 2013.
 

Решението се базира на факта, че всеки Thunderbolt порт поддържа спецификацията DisplayPort 1.1 осигуряваща изображение с макс. резолюция 2К. Идеята е, чрез обединяването на ресурсите два такива порта да се осигурят необходимите ресурси за извеждане на картина с Ultra HD (4К) резолюция.

Но тъй като засега въпросната разделителна способност е присъща само на някои от най-новите (и най-скъпи) телевизори, от GIGABYTE предлагат екран с резолюция 4К да се направи от 4 стандартни HD монитора с DisplayPort интерфейси с резолюция 1920×1080 или 1920×1200.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Dual Thunderbolt дъната на GIGABYTE също поддържат Ultra HD резолюцията"    

Избрани книги


Полезни страници

  WebinaR

  Организатор: БАИТ, в рамките на проекта „e-Skills for Jobs 2014”

  2 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • Съществува ли необходимост от промяна в българските учебни програми
  • •  Визията на Държавата за използването на ИКТ в обучителния процес
  • •  Ролята на учебните програми за създаване на подготвени и конкурентни млади кадри
  Регистрирай се сега! Виж повече
   

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят

  НАМЕРЕТЕ НИ В...