14 яну
2013
     

IPv6 може да подобри мобилността и живота на батериите при устройствата

Много от популярните смартфони и таблети сега на пазара могат да използват IPv6


1860 прочитания, 0 коментара

IPv6 може да подобри работата на мобилните устройства и живота на батериитеСледващият Интернет протокол IPv6 може да улесни живота на пристрастените към електрониката потребители и да удължи живота на батериите на техните устройства.

Голяма част от натиска към IPv6 е фокусиран върху изискванията на компаниите и предизвикателствата, с които те се сблъскват в прехода от сегашния протокол – IPv4, към новия. Ако производителите на устройства и доставчиците на услуги си свършат добре работата, потребителите дори няма да разберат, че използват IPv6, но ще усетят ползите, казаха защитници на новия протокол по време на панелна дискусия на международното изложение CES миналата седмица.

Основната характеристика на новия протокол се изразява в почти безкрайно доставяне на IP адреси, които устройствата и услугите в Интернет използват, за да се намират. Според Латиф Ладид, президент на IPv6 форум, новият протокол има достатъчно адреси за хората в целия свят.

Много от популярните смартфони и таблети сега на пазара могат да използват IPv6. Сред тях са iPhone 5, iPad 3, 4 и Mini, Samsung Galaxy S III и Galaxy Note 2, смартфоните на Nokia с Windows 8 и много модели от продуктовата линия Sony Xperia, отбеляза Фредерик Гарнеий, системен мениджър в Ericsson.

С IPv6 всеки телефон, всяка камера за домашно видеонаблюдение и всеки рутер могат да имат уникален адрес на глобално ниво.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"IPv6 може да подобри мобилността и живота на батериите при устройствата"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят