18 яну
2013
     

Удължиха срока за свързване към НАП на ведомствените бензиностанции

Новият срок е до 31 март, а санкциите за неспазване са до 10 000 лв.


1225 прочитания, 0 коментара

Срокът, в който всички т.нар. ведомствени бензиностанции, трябва да осигурят дистанционна връзка с НАП, е удължен до края на март 2013 г., съобщиха от приходната агенция.

От началото на април тази година всички данъчно задължени лица, които доставят или получават по доставка течни горива, също трябва да подават данни в НАП, като според нормативните изисквания това ще става чрез интернет страницата на агенцията. Промените в сроковете са обнародвани в края на 2012 г. и влязоха в сила от 1 януари 2013 г., обясняват от НАП. Оттам напомнят, че санкциите за неспазилите закона могат да достигнат до 10 000 лв. и дори до запечатване на търговския обект.

Освен това от началото на април 2013 г. всички билети за превоз на пътници по междуселищни и международни линии също трябва да са издадени от фискално устройство с дистанционна връзка с НАП. Това изискване е заложено в промените в Закона за автомобилните превози, влезли в сила в началото на тази година.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Удължиха срока за свързване към НАП на ведомствените бензиностанции"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел