19 яну
2013
     

„Анонимните” нападнаха Департамента по защита на Мексико

Обявявайки подкрепата си към Националната освободителна армия в страната, групировката нанесе виртуална атака срещу сайт на правителството


1791 прочитания, 0 коментара

Изглежда „Анонимните” са навсякъде и преди няколко дни мексиканските власти разбраха това по трудния начин.

По-рано през седмицата именно атака на хакерската групировка остави сайта на Департамента по защита на Мексико неактивен в продължение на няколко часа.

По време на въпросната акция в сайта излезе едно-единствено съобщение от „престъпниците”, което заявяваше, че „лошо правителство” управлява тази страна.

„Желаем и се борим за живот, а нашето лошо правителство предлага като бъдеще само смърт. Желаем и се борим за мир, а злото ни правителство обявява война и унищожение” се казва в изявлението на една от най-големите хакерски групировки в цял свят.

Основното недоволство на „Анонимните” към държавните органи е начинът, по който армията се отнесе към местните и бедни хора, живеещи в Чиапас. Онлайн групировката се обявява твърдо в подкрепа на Сапатистката армия за национално освобождения, която още преди почти 20 години обяви война на мексиканското правителство.

Според информация от Infosecurity Magazine по време на атаката в сайта дори е бил качен видео клип, в който са показани кадри на полицейско насилие над цивилни по време на антиправителствени протести през декември.

Мексиканският департамент по отбрана заяви, че се е „натъкнало на известни проблеми и се извинява за неудобството”, съобщава Associated Press. Според изявлението на правителствената организация не е била извлечена вътрешна информация от сайта.

„Анонимните” все по-често стават замесени в политически конфликти и през последната година се обявиха отговорни за редица подобни атаки. Една от мишените им дори бе Департамента по правосъдието на Великобритания в опит да се защити WikiLeaks. Малко по-късно през годината и правителственият сайт на Сирия стана жертва на хакерска атака от тях, а непосредствено след това и Израел си навлече гнева на групировката, след като се включи в конфликтите в Газа. Стигна се дотам, че „Анонимните” дори обявиха „онлайн война” на израелското правителство.

По-рано през месеца групата хакери обяви, че не смята да намаля темпото през 2013 г. „Очаквай ни, 2013 година. Ние сме все още тук” се казва в изявление на „Анонимните”.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"„Анонимните” нападнаха Департамента по защита на Мексико"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят