22 яну
2013
     

Ерик Шмид сподели впечатления от посещението си в Северна Корея

Има надзираван Интернет и корейски интранет, казва председателят на борда на директорите на Google


879 прочитания, 0 коментара

Визитата на председателя на борда на директорите на Google Ерик Шмид в Северна Корея, която бе проведена в началото на януари, не бе отразена особено обширно от медиите, непосредствено след приключването и. Спомена се, че Шмид е участвал в делегация, водена от бившия губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън и че посещението е “частна хуманитарна мисия”, чиято цел е да предаде на азиатската страна посланието, че глобалният достъп до Интернет е ключов за развитието на нейната икономика.  

Преди два дни обаче, самият Google Ерик Шмид публикува в своя блог в Google+ впечатленията си от това пътуване.


“Има надзираван Интернет и корейски интранет”, казва Шмид и пояснява, че употребява думата надзираван (supervised) в смисъл, че хората не могат да ползват Интернет без някой да ги наблюдава.
Председателят на Google отбелязва също, че въпреки наличието на 3G мрежи в страната, през тях не се предоставя достъп до интернет.

Още по-подробни впечатления от Северна Корея, публикува в своя блог дъщерята на Ерик Шмид – Софи, която е придружавала баща си в това пътуване. Тя разказва, че всички участници в делегацията, били посъветвани да оставят телефоните си и лаптопите си в Китай, тъй като на територията на Корея те ще бъдат конфискувани и с голяма вероятност заразени с вредоносен софтуер.


продължава в: CIO.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ерик Шмид сподели впечатления от посещението си в Северна Корея"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел