28 яну
2013
     

Одобриха първия робот за използване в болниците

Американската администрация по храните и лекарствата даде зелена светлина за първия болничен кибер


1082 прочитания, 0 коментара

Роботите бавно, но сигурно превземат света. От известно време вече има роботи-медицински сестри, но в опитите за подобряване на ефективността на здравните грижи скоро и друг робот ще се разхожда из болниците.

Американската администрация по храните и лекарствата одобри за болнична употреба RP-VITA, телемедицински робот с автономна навигация. Роботът-доктор позволява на истински лекар да консултира пациентите и болничния персонал от разстояние през интерфейса на iPad.

Създаден от InTouch Health и iRobot, роботът RP-VITA може да се движи независимо из оживеното интензивно отделение без да се блъска в други хора или обекти. Може да се управлява като се въвеждат местоположенията в болниците с помощта на iPad и е способен на интеграция на електронни здравни картони. Има и портове за данни, които да се свържат с дигитален стетоскоп, ултразвук и отоскоп.

Американската администрация по храните и лекарствата е одобрила RP-VITA за работа в болничните заведения и сега роботът може да наблюдава пациентите преди, след и по време на операции, както и по време на различни видове прегледи и оценки.

Добре дошли в бъдещето, където лекарят може да ви преглежда по Skype. Дано само си е обул панталоните.

По материали на http://www.popsci.com

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Одобриха първия робот за използване в болниците"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел