01 фев
2013
     

Арт-инсталация на инфрачервен телевизор с дистанционни управления в ролята на пиксели (+видео)

1414 прочитания, 0 коментара

Забравете за 4К екраните. Майсторът Крис Шен има различна идея за това как трябва да изглежда един телевизор – затова конструирал арт-инсталация с дисплей, съставен от 625 свързани дистанционни управления, които да възпроизвеждат картини посредством инфрачервените си диоди.

Шен събрал цял куп стари дистанционни управления, след това ги монтирал в голяма метална рамка с инфрачервените светлини, сочещи напред. След това всички дистанционни били свързани в LED пегборд с помощта на кабел, който да изпраща видео сигнали до всяко от тях.


Всички дистанционни действали като отделни пиксели и затова видеото може да се наблюдава само през инфрачервени очила. Това със сигурност е проект, пълен с много артистичност и изразителност, за който авторът твърди, че представлява медитация върху технологичната еволюция и мощ.

Вижте видеото на причудливата инсталация, но бъдете подготвени да присвивате малко очи. Изложбата на Шен, наречена INFRA, може да бъде видяна на живо в Лондон до 3ти февруари.

По материали на http://gizmodo.com

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Арт-инсталация на инфрачервен телевизор с дистанционни управления в ролята на пиксели (+видео)"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел