05 фев
2013
     

Доклад на ЕК: YouTube е сред най-опасните сайтове, според децата

643 прочитания, 0 коментара

Запитани какво мислят, че притеснява връстниците им в Интернет, децата в Европа посочват най-често сайтовете за видеосподеляне като YouTube, пише в заключенията на новия доклад на европейската изследователска мрежа „Децата на ЕС онлайн", съобщиха от Националния център за безопасен Интернет, който представлява в България тази мрежа. Координатор на инициативата е Фондация „Приложни изследвания и комуникации".

Докладът излиза точно днес, на 5 февруари, обявен за Международен ден за безопасен Интернет. Изследването е проведено сред 9904 деца от 25 европейски страни, като въпросите към тях са включвали да кажат какви опасности ги заплашват в интернет.

Страните, включени в проучването, са Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Турция и Великобритания.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Доклад на ЕК: YouTube е сред най-опасните сайтове, според децата"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел