09 фев
2013
     

Ерик Шмид продава 42% от акциите си в Google

Бившият CEO на Google се очаква да продаде акции на стойност 2,51 милиарда долара


1477 прочитания, 1 коментар

Изглежда Ерик Шмид е на път да се раздели с близо 42% от акциите си в най-голямата търсачка в света. Това докладва малко по-рано днес Комисията по сигурността и размяната в САЩ.

Според Marketwatch подобен ход би донесъл печалба от близо 2,51 милиарда долара за шефа на Google. Към момента Шмид разполага с 2,3 % от акциите на компанията, което му позволява да налага гласа си при избиранията с 8,2%.

По последни данни Шмид притежава 7,6 милиона акции клас А на Google и се надява да се раздели с близо 3,2 милиона от тях. Планът за подобни действия бе обявен още през ноември, но реалните действия бяха насрочени за началото на 2013 и се очаква да дадат своето отражение в следващите 30 дни. За момента Google се радва на най-високата цена на акциите си, която компанията някога е виждала.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
12:22, 09 февруари 2013 # 1
NO AVATAR
До редакторите - малко граматика няма да ви навреди! На първо време обърнете внимание на употребата на пълен/непълен член!
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ерик Шмид продава 42% от акциите си в Google"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел