09 фев
2013
     

Ерик Шмид продава 42% от акциите си в Google

Бившият CEO на Google се очаква да продаде акции на стойност 2,51 милиарда долара


1354 прочитания, 1 коментар

Изглежда Ерик Шмид е на път да се раздели с близо 42% от акциите си в най-голямата търсачка в света. Това докладва малко по-рано днес Комисията по сигурността и размяната в САЩ.

Според Marketwatch подобен ход би донесъл печалба от близо 2,51 милиарда долара за шефа на Google. Към момента Шмид разполага с 2,3 % от акциите на компанията, което му позволява да налага гласа си при избиранията с 8,2%.

По последни данни Шмид притежава 7,6 милиона акции клас А на Google и се надява да се раздели с близо 3,2 милиона от тях. Планът за подобни действия бе обявен още през ноември, но реалните действия бяха насрочени за началото на 2013 и се очаква да дадат своето отражение в следващите 30 дни. За момента Google се радва на най-високата цена на акциите си, която компанията някога е виждала.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
12:22, 09 февруари 2013 # 1
NO AVATAR
До редакторите - малко граматика няма да ви навреди! На първо време обърнете внимание на употребата на пълен/непълен член!
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ерик Шмид продава 42% от акциите си в Google"



    

Избрани книги


Полезни страници

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Приключи проект за повишаване на конкурентоспособността на

  Приключи проект за повишаване на конкурентоспособността на "Български Телеком и Телевизия" АД

  Оперативна програма „Конкурентоспособност“ осигурява финансиране за различните дейности в границите 65% - 85% от общите разходи по проекта

  НАМЕРЕТЕ НИ В...