09 фев
2013
     

Xbox 720 с вградена „Сири” система?

Последните слухове по темата подсказват, че новата конзола на Microsoft може да се появи на пазара с вградена „Сири” система


1478 прочитания, 0 коментара

Крещете на воля. Изглежда новата next-gen конзола на Microsoft няма нищо против да ви слуша и ще опита да изпълни всичко, което кажете. За пръв път ще имате възможността да крещите на телевизора и едновременно с това да не изглеждате като тотална откачалка…

Това, разбира се, е в случай, че последните слухове за Xbox 720 се окажат верни и конзолата наистина се появи на пазара с вградена система за гласови команди, подобна на използваната в телефоните.

Малко по-рано през седмицата излязоха новини, че следващото поколение Xbox ще ъпдейтва Kinect и ще изисква постоянна връзка с интернет, за да функционира. Подобни сведения карат редица запознати и експерти да предполагат, че именно то подсказва за евентуалното вграждане на Сири-подобна система в новата конзола на Microsoft. Набиращите все по-голяма популярност системи за гласов контакт като Siri и Google Now изискват връзка с въпросния облак, за да могат да вършат правилно функциите си и да изпълняват желанията на своите собственици.

През изминалите няколко месеца все по-често слушахме за невероятната битка, която предстои между създателите на конзоли, а подобен слух безспорно ще внесе още искрица напрежение в грандиозната битка, която тепърва предстои да се разиграе. Изглежда и Microsoft и Sony всячески опитват да ни задържат в хола пред конзолата и битката се очертава да е изключителна. Допълнително напрежение внася и предстоящият ход на Apple с Apple HDTV, който безспорно пряко ще повлияе на пазара и нищо чудно и „отхапаната ябълка” да стане основен играч в битката.

Още от години се предполагаше създаването на конзола с вградено разпознаване на глас и идентични функции, но така и не се стигна до създаването на такава. Подобен ход от страна на Microsoft може да обърне изцяло развоя на борбата и да остави конкурентите от Sony далеч назад.

Разбира се, всичко това е само слух и тепърва предстои да видим до колко той е правдоподобен.

„Не коментираме слухове или спекулации” бе официалният отговор на Microsoft по темата. „Винаги мислим за това, което предстои за нашата платформа, но няма какво да ви кажа повече.”

Може би ще имаме възможността да разберем в най-скоро време, а може би ще трябва да почакаме още няколко месеца преди да разберем валидността на подобни твърдения. До тогава обаче, гледайте да избягвате крещенето по телевизора… той няма да ви отвърне, нито да ви послуша, а единственото, което ще постигнете е да изглеждате глупав в очите на случайно чулия ви…

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Xbox 720 с вградена „Сири” система?"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят