09 фев
2013
     

„Нови игрални опции” ще съпътстват новия PlayStation 4?

Sony е на път да превърне хола ви в истински „център на усещанията” с нови опции, която предвиждат за PS4


2381 прочитания, 0 коментара

Изглежда днешният ден е пълен с изненади за света на конзолите. Малко по-рано през деня бе съобщено за евентуалната поява на вградена система за гласова комуникация в новата конзола на Microsoft – Xbox 720, а това сякаш просто бе поредната хвърлена ръкавица от страна на компанията към основния им конкурент – Sony.

Отговорът не закъсня… В интернет веднага изтече информация, която привлече погледа на гейм индустрията. Според анонимен източник, PS4 няма да е съсредоточен изцяло върху графичния аспект от игрите, както бе съобщено малко по-рано през годината, а ще насочи усилията си предимно върху „нови игрални настройки”, които да превърнат играта на новата конзола в невиждано досега изживяване.

Неизвестният източник споделя още, че основният аспект и „чар” на новата конзола ще се състои именно в нововъведените „игрални настройки”, които ще привлекат вниманието на всеки геймър по света. Въпросният източник е назован като анонимно официално лице на Sony, а информацията бе първоначално публикувана в Nikkei – японски сайт за новини.

По-рано през годината излезе информация, че PlayStation 4 ще е „нещо невиждано”, „коренно различно от предхождащия го PS3”. Появиха се слухове, че Sony наистина ще направят огромен скок в технологично отношение и PS4 се очакваше да се появи на пазара с 8-ядрен AMD процесор и редица други хардуер подобрения спрямо предходната конзола.

Въпросният доклад на Nikkei обаче обръща нещата в съвсем друга посока и изглежда Sony няма да залага толкова много на високо-технологичните нововъведения, колкото на „игралните опции”, които да превърнат играта на PS4 невиждано изживяване за всеки почитател на гейм индустрията.

Но в какво точно се състоят въпросните „игрални опции”? Колегите от Nikkei имат отговор и на този въпрос. Според доклада в сайта новата конзола ще може да се свързва с мобилни устройства и да осъществява обмен между тях. Мултиекранната игра отдавна е част от стратегията на Sony и се предполага, че ще намери израз в PS4. Очаква се конзолата да е способна да се свързва чрез PlayStation Vita дори с по-стари конзоли, за да могат геймърите да се насладят максимално на играта пред телевизорите си. Това обаче са само част от предполагаемите нововъведения... За останалите ще трябва да почакаме официалното представяне на продукта.

Според Nikkei Sony упорито опитват да превърнат новият PlayStation в същински „център на изживяванията”, който да кара всеки геймър да не иска да стане от стола в дневната, хола или детската.

Очаква се PS4 да бъде официално представена още този месец.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"„Нови игрални опции” ще съпътстват новия PlayStation 4?"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят