10 фев
2013
     

Баща предлага 200$ на дъщеря си ако момичето напусне Facebook

Баща подписа договор с дъщеря си, според който момичето няма право да влиза в социалната мрежа срещу „скромната” сума от 200$


2022 прочитания, 0 коментара

Ако има едно нещо, в което младите са опитни в днешно време, то това безспорно е изнудването.

Още от най-невръстна възраст родителите подкупват децата си за да мълчат, да се държат прилично, да обличат подходящи дрехи или да не използват конкретни вулгарни думи. Този процес впоследствие дава своето отражение и малките и невинни същества израстват със завидни умения в областта на изнудването.

Може би в този ред на мисли не е случайно и станалото с вицепрезидента на енергийна компания в Масачузетс - Пол Байър. Байър е използвам именно този изпитан метод на подкупване, за да накара дъщеря си да се откаже от Facebook в следващите 5 месеца.

Историята обаче далеч не е толкова проста.

Daily Dot разкрива детайли около цялата драма, която се е разиграла между бащата и дъщерята. Байър, като разумен предприемач и опитен човек в сферата на преговорите, дори убедил дъщеря си да подпише договор, с който се задължава да спазва обещанието си.

Въпросният документ носи името „Споразумение за деактивиране на Facebook” и самият баща гордо го сподели в собствения си блог преди няколко дни.

Още по-трогващ е фактът, че блогът по принцип е посветен на задълбочени дискусии относно енергийни източници и тяхната издръжливост и появата на подобен материал като „Споразумение за деактивиране на Facebook” наистина е събитие.

Дали пък бащата не прави тактичен намек за издръжливостта на дъщеря си, публикувайки договора им точно в блога си?

Въпреки че младата девойка е подписала споразумение, според което през следващите 5 месеца ще седи далеч от Facebook, то изкушенията пред нея със сигурност ще са жестоки.

Замислете се само за епохата, в която живеем. Време, в което социалните мрежи са навсякъде около нас. Всичките й приятели сигурно използват facebook, а да не говорим колко злобни могат да бъдат те на тази възраст… Може би Рейчъл, въпросната дъщеря, дори ще стане едно от „смотаните” деца в училище… Безспорно, сериозно напрежение върху плещите на 14-годишно дете.

И все пак подписът й стои убедително под въпросното споразумение и връщане назад няма. А 200$ са си 200$, сериозна сума за 14-годишно момиче.

Бейер обаче безспорно притежава дух на преговарящ и се е подсигурил, в случай че дъщеря му наруши обещанието си. По думите му, Рейчъл „трябва да покаже отдаденост” ако иска да види и цент от обещаните 200$. Първото й плащане от 50$ е предвидено за 26 април, а останалата част – не по-рано от 26 юни.

Със сигурност доста младежи биха се огънали на подобни условия и биха пренебрегнали сумата, но Рейчъл очевидно не е сред тях.

А най-интересното в цялата история е, че цялата идея за договора и споразумението е дело не на бащата, а на дъщерята. Изглежда момичето се е отегчило от социалната мрежа и опитва по хитър начин да извоюва 200$.

„Самата идея беше нейна. Иска да припечели някой и друг долар и освен това намира Facebook за доста разсейващ фактор, който само губи времето й. Все пак планира да се завърне след 6-месечният период” казва Пол Байер пред Daily Dot.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Баща предлага 200$ на дъщеря си ако момичето напусне Facebook"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел