10 фев
2013
     

Баща предлага 200$ на дъщеря си ако момичето напусне Facebook

Баща подписа договор с дъщеря си, според който момичето няма право да влиза в социалната мрежа срещу „скромната” сума от 200$


2010 прочитания, 0 коментара

Ако има едно нещо, в което младите са опитни в днешно време, то това безспорно е изнудването.

Още от най-невръстна възраст родителите подкупват децата си за да мълчат, да се държат прилично, да обличат подходящи дрехи или да не използват конкретни вулгарни думи. Този процес впоследствие дава своето отражение и малките и невинни същества израстват със завидни умения в областта на изнудването.

Може би в този ред на мисли не е случайно и станалото с вицепрезидента на енергийна компания в Масачузетс - Пол Байър. Байър е използвам именно този изпитан метод на подкупване, за да накара дъщеря си да се откаже от Facebook в следващите 5 месеца.

Историята обаче далеч не е толкова проста.

Daily Dot разкрива детайли около цялата драма, която се е разиграла между бащата и дъщерята. Байър, като разумен предприемач и опитен човек в сферата на преговорите, дори убедил дъщеря си да подпише договор, с който се задължава да спазва обещанието си.

Въпросният документ носи името „Споразумение за деактивиране на Facebook” и самият баща гордо го сподели в собствения си блог преди няколко дни.

Още по-трогващ е фактът, че блогът по принцип е посветен на задълбочени дискусии относно енергийни източници и тяхната издръжливост и появата на подобен материал като „Споразумение за деактивиране на Facebook” наистина е събитие.

Дали пък бащата не прави тактичен намек за издръжливостта на дъщеря си, публикувайки договора им точно в блога си?

Въпреки че младата девойка е подписала споразумение, според което през следващите 5 месеца ще седи далеч от Facebook, то изкушенията пред нея със сигурност ще са жестоки.

Замислете се само за епохата, в която живеем. Време, в което социалните мрежи са навсякъде около нас. Всичките й приятели сигурно използват facebook, а да не говорим колко злобни могат да бъдат те на тази възраст… Може би Рейчъл, въпросната дъщеря, дори ще стане едно от „смотаните” деца в училище… Безспорно, сериозно напрежение върху плещите на 14-годишно дете.

И все пак подписът й стои убедително под въпросното споразумение и връщане назад няма. А 200$ са си 200$, сериозна сума за 14-годишно момиче.

Бейер обаче безспорно притежава дух на преговарящ и се е подсигурил, в случай че дъщеря му наруши обещанието си. По думите му, Рейчъл „трябва да покаже отдаденост” ако иска да види и цент от обещаните 200$. Първото й плащане от 50$ е предвидено за 26 април, а останалата част – не по-рано от 26 юни.

Със сигурност доста младежи биха се огънали на подобни условия и биха пренебрегнали сумата, но Рейчъл очевидно не е сред тях.

А най-интересното в цялата история е, че цялата идея за договора и споразумението е дело не на бащата, а на дъщерята. Изглежда момичето се е отегчило от социалната мрежа и опитва по хитър начин да извоюва 200$.

„Самата идея беше нейна. Иска да припечели някой и друг долар и освен това намира Facebook за доста разсейващ фактор, който само губи времето й. Все пак планира да се завърне след 6-месечният период” казва Пол Байер пред Daily Dot.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Баща предлага 200$ на дъщеря си ако момичето напусне Facebook"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят