10 фев
2013
     

Adobe Flash Player с извънреден ъпдейт

Пропуски в сигурността принудиха производителите да пуснат спешен и извънреден ъпдейт за всички платформи


1998 прочитания, 0 коментара

Adobe официално обяви пускането на ъпдейт към Flash Player, след като установиха два основни пропуска в сигурността. Ъпдейтът се отнася за всички версии на Flash както за Windows, така и за Mac, Linux и Android.

В блога си производителите заявиха, че слабостите, които преди са били част от програмата, сега са в миналото, благодарение на пачовете, които са били въведени с последния ъпдейт.

Според сайта Kaspersky ThreatPost въпросните пропуски в сигурността са били два. Първият се прицелва в „определен тип компании” и ги кара да отворят Microsoft Word документ, който притежава в себе си вграден вирус.

Вторият пропуск в сигурността засяга пряко използващите Firefox и Safari на Мac OS, като прилъгва потребителите да посетят сайтове с опасно Flash съдържание. Потребителите на Windows също попаднаха в застрашената група, след като се установи, че при тях въпросният вирусен софтуер е кодиран в имейл с Flash съдържание.

За да предпазят потребителите си, от Adobe побързаха да съставят списък с афектираните от тези вируси версии на Flash Player и препоръчват потребителите да вземат незабавни мерки.

„Аdobe препоръчва потребителите със съответните изписани по-долу версии на Flash Player да обновят програмата:

 • Използващите Adobe Flash Player 11.5.502.146 и по-ранни Windows и Macintosh версии да обновят до версия 11.5.502.149
 • Използващите Adobe Flash Player 11.2.202.261 и по-ранни Linux версии да обновят до версия 11.2.202.262
 • На инсталиралите Flash Player през Google Chrome програмата ще се обнови автоматично до последната налична версия, което включва Adobe Flash Player 11.5.31.139 за Windows, Macintosh и Linux
 • На инсталиралите Flash Player през Internet Explorer 10 за Windows 8 програмата ще се обнови автоматично до последната налична версия, което включва Adobe Flash Player 11.3.379.14 за Windows.
 • Използващите Adobe Flash Player 11.1.115.36 и по-ранни версии на програмата за Android 4.x е препоръчително да обновят програмата до версия 11.1.115.37
 • Използващите Adobe Flash Player 11.1.111.31 и по-ранни версии на програмата за Android 3.x е препоръчително да обновят програмата до версия 11.1.111.32”

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Adobe Flash Player с извънреден ъпдейт"    

Избрани книги


Полезни страници

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

  Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

  Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел