13 фев
2013
     

LTE-Advanced се появи в нов модем на Broadcom

601 прочитания, 0 коментара

Broadcom е започнала да прави мостри на продукт, който тя твърди, че е най-малкият в света LTE-Advanced модем, проектиран да свързва следващото поколение смартфони и таблети към клетъчните мрежи от следващо поколение, стартиращи в началото на 2014 г.

Модемът BCM21892 е базиран на 28-нанометров производствен процес, към който се стремят производителите на чипове и устройства, за да създадат компактни устройства, харчещи малко енергия.

Broadcom каза, че площта на модемната платка е „приблизително" с 35% по-малка от „сегашните решения в индустрията", което в явно предизвикателство към конкурента Qualcomm, който лидер на LTE пазара. Това е първият LTE модем на Broadcom.

Наборът от основни честоти на модема (baseband) поддържа всички днешни стандарти 3GPP : и двата вариант FDD и TDD на LTE, HSPA+ на 42Mbps, мрежи TD-SCDMA, които са познати предимно в Китай, както и по-старите EDGE/GSM.

Но ако се поддържа технологията LTE-Advanced (официално LTE Release 10), която предлага голям брой промени за увеличаване на капацитета, включително способност за обединяване на отделни носещи, както и висока спектрална ефективност. LTE-Advanced предлага пикова скорост на сваляне на мобилни данни от 3Gbps, а пиковата скорост към мрежата е 1,5Gbps. За сравнение днешните LTE мрежи предлагат теоретични скорости от максимум 300Mbps към абоната и до 170Mbps в обратна посока, според 3GPP.


продължава в: NetworkWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"LTE-Advanced се появи в нов модем на Broadcom"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел