16 фев
2013
     

Apple принуди магазин за ябълки да смени името си

20-годишен магазин промени името си заради хилядите заблудени хора, търсещи някой, който да оправи iPhone-а им


5813 прочитания, 0 коментара

Необичайно, но факт! Фишър, собственик на магазин „Apple Shop”, никога не е бил съден от Apple.

Местният английски продавач използва името “Apple” от повече от 20 години и не е получил и една призовка за съда от страна на световноизвестната компания. Дали пък  „отхапаната ябълка” не е станала по-снизходителна?

За учудване на редица хора, магазинът „Apple Shop” не разпространява продукти на прословутата компания, а… истински ябълки. Всичко около малкото магазинче е било наред в продължение на години. Хората се радвали на хубавите нетехнологични ябълки, а Фишър се радвал на просперитета на магазинчето.

Нещата обаче се променили през 2009 г., когато в близкия град Норич бил отворен магазин на световноизвестната компания Apple.

Явно близостта на двата обекта подвела хиляди хора и за Фишър настанал истински ад. Всеки ден младият ябълков предприемач бил засипван от обаждания на притежатели на iPhone-и, iPad-и и какви ли не други устройства, които нямат нищо общо с истинските ябълки.

„Получавах непрестанни оплаквания за счупени iPod-и, изпуснати iPad-и и Apple Mac. Това може да е нещо много забавно, но някои хора са доста груби и са често дори затръшват телефона” казва Фишър пред BBC.

Понякога обаче изглежда се обаждат и онези чаровни англичани, които се отличават с изключителната си любезност.

„Най-изумителният разговор, който съм провеждал, бе с възрастен господин, който още с първите си думи заяви, че е бил „изключително смешен”. Попитах го какъв е проблемът, а той каза, че е 87-годишен пенсионер, който си е купил Apple Mac, но няма и бегла представа как да го използва” допълва собственикът на магазин за ябълки.

В крайна сметка на Фишър му е омръзнало от непрестанните обаждания и е преименувал магазина (без какъвто и да е натиск от страна на Apple, твърди самият той).

Някогашният прочут „Appe Shop” сега носи името „Norfolk Cider Shop”, а с промяната Фишър се надява отново да върне спокойствието в своя живот.

„Искрено се надявам, че няма да се налага да обяснявам вече на хората как да оправят счупения си iPhone 5S или неработещия им iPad” казва със смях гордият производител на ябълки.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple принуди магазин за ябълки да смени името си"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят