17 фев
2013
     

»сланди€ се опълчи на интернет порното

¬ опит да предпази децата от сблъсък с порнографи€, »сланди€ официално опита да прокара закон срещу всички интернет сайтове с такова съдържание


1201 прочитани€, 0 коментара

јко исландски€т министър на вътрешните работи получи достатъчно подкрепа, то в най-скоро време »сланди€ ще се превърне в първата западна държава, ко€то да блокира и забрани всички порнографски материали в интернет. —поред Daily Mail ќгмундур …охансон, министърът на вътрешните работи, опитва да наложи такива рестрикции, че влизането в подобен сайт да стане почти невъзможно.

„“р€бва да обсъдим евентуална забрана на порнографските сайтове, тъй като, всички се съглас€ваме, те оказват много негативен ефект върху младите хора и може дори да са предпоставка за употребата на насилие” казва министърът пред Daily Mail.

ѕо думи на сами€ …охансон подобни действи€ са свързани с опита за налагане на н€каква цензура, а са предназначени да помогнат за безопасността на жените, които се по€в€ват в порнографските материали, както и на децата, които са непрестанно изложени на тези материали.

ѕредложението на вътрешни€ министър е да бъдат блокирани IP адресите на всички сайтове с подобно съдържание и да бъде въведен закон, според който употребата на дебитна карта в подобен сайт да е наказуема.

»сланди€ отдавна е в открит конфликт с този тип филми и преди време внесе закон, според който принтирането и разпространението на порнографи€ е напълно незаконно. —ега …охансон изглежда иска да поддържа темпото и вс€чески опитва да приспособи страната към ерата на интернета.

ќпитът за подобни действи€ е резултат от проучване, проведено през 2010 г. от правителството на страната. —поред данните от него насилствени€т характер на порно снимките и видео материалите, които са навс€къде из интернет пространството, са увеличили бро€ на сексуално насилените хора в страната. ѕроучването посочва и че децата, които са били изложени на порнографско съдържание, са показали признаци от различни видове психически травми.

–едица други страни опитаха да блокират онлайн порното. ѕрез юли »ндонези€ закри близо 1 милион порно сайтове, а през ноември подобни действи€ б€ха предприети и в ≈гипет.

ѕодобно на »сланди€ и във ¬еликобритани€ упорито работ€т за ограничаването на детски€ досег с порнографи€. ѕрез миналата година, като част от мерките за това, правителството предложи нов начин за влизане във въпросните „розови” сайтове. ѕланът бе всеки потребител да получава определени интернет филтри, които да пречистват сайтовете, а за всички онези, които все пак искат подобни сайтове, оставаше възможността да премахнат опци€та за пречистване.

ѕланът на »сланди€ изглежда като още една крачка в посока спирането на онлайн порното от плана на ¬еликобритани€.

„–аботим упорито, за да постигнем това. » защо не? ўом можем да изпратим човек на Ћуната, защо да не можем да прекратим онлайн порнографи€та?” казват още от правителството.

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»сланди€ се опълчи на интернет порното"    

»збрани книги


ѕолезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • ћобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратеги€
  • •  ¬идове мобилни приложени€ според целите и предназначението
  • •   акво тр€бва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  ¬ъзвръщаемостта на инвестици€та - цифри, данни и добри практики
  –егистрирай се сега! ¬иж повече

  ЅёЋ≈“»Ќ»

  ‘ирмите представ€т