18 фев
2013
     

Steam Client за Linux е завършен и официално достъпен в Ubuntu Software Center

Със старта на финалната версия на новия Steam клиент са задействани и редица гейм оптимизации на Linux, но за потребителите вероятно ще бъдат по-интересна разпродажбата по случай официалния старт, в която намаленията за игрите са в диапазона 50-75%.


574 прочитания, 0 коментара

И така, след няколко седмици тестове и ден след като осигури Linux-версии на няколко класически игри, в петък компанията Valve най-после пусна завършената версия на Steam Client програмата за Linux, даващ достъп до фирмената услуга за цифрово разпространение. Сега клиентът за въпросния ресурс вече е официално достъпен за инсталиране и в Ubuntu Software Center.

Според официалната информация, компаниите Canonical и Valve в сътрудничество с редица свои партньори са работили съвместно над адаптацията на Linux като платформа, удобна за игри, в резултат на които са направени редица оптимизации в самата операционна система с отворен код.
 

За геймърите обаче вероятно по-интересна ще е промоционалната кампания – по случай старта на завършения Steam Client за Linux компанията Valve е спретнала и голяма разпродажба на игрите за въпросната open-source платформа с внушителни намаления, които в повечето случаи са в диапазона 50-75%. Според официалната информация, акцията с намалените Linux игри ще продължи до 21 февруари, т.е. още 4 дена, считано от днес.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Steam Client за Linux е завършен и официално достъпен в Ubuntu Software Center"    

Избрани книги


Полезни страници

  Webinar

  30 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • • Мобилното фирмено приложение - част от съвременната маркетингова корпоративна стратегия
  • •  Видове мобилни приложения според целите и предназначението
  • •  Какво трябва да включва съвременното мобилно приложение
  • •  Възвръщаемостта на инвестицията - цифри, данни и добри практики
  Регистрирай се сега! Виж повече

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят