18 фев
2013
     

Steam Client за Linux е завършен и официално достъпен в Ubuntu Software Center

Със старта на финалната версия на новия Steam клиент са задействани и редица гейм оптимизации на Linux, но за потребителите вероятно ще бъдат по-интересна разпродажбата по случай официалния старт, в която намаленията за игрите са в диапазона 50-75%.


580 прочитания, 0 коментара

И така, след няколко седмици тестове и ден след като осигури Linux-версии на няколко класически игри, в петък компанията Valve най-после пусна завършената версия на Steam Client програмата за Linux, даващ достъп до фирмената услуга за цифрово разпространение. Сега клиентът за въпросния ресурс вече е официално достъпен за инсталиране и в Ubuntu Software Center.

Според официалната информация, компаниите Canonical и Valve в сътрудничество с редица свои партньори са работили съвместно над адаптацията на Linux като платформа, удобна за игри, в резултат на които са направени редица оптимизации в самата операционна система с отворен код.
 

За геймърите обаче вероятно по-интересна ще е промоционалната кампания – по случай старта на завършения Steam Client за Linux компанията Valve е спретнала и голяма разпродажба на игрите за въпросната open-source платформа с внушителни намаления, които в повечето случаи са в диапазона 50-75%. Според официалната информация, акцията с намалените Linux игри ще продължи до 21 февруари, т.е. още 4 дена, считано от днес.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Steam Client за Linux е завършен и официално достъпен в Ubuntu Software Center"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел